Compania romaneasca AGR Autogas a omologat cea mai puternica masina dotata cu sistem GPL, un Mercedes ML 6.3 AMG de 579 cai putere.
Prepararea montajului si calibrarea autoturismului pentru efetuarea testul dinamic a durat o luna de zile, intregul proiect fiind finalizat cu ajutorul echipei tehnice AGR si a producatorilor de componente auto GPL – Tomasetto Achille din Italia si STAG din Polonia.

“Am avut ocazia sa lucram cu un adevarat bolid – cele 8 pistoane ale motorului dezvolta pana la 579 cai putere iar din testele efectuate pe acest autoturism dupa montarea sistemului GPL, economia pentru combustibil a fost de 45%, consumul de GPL creste cu 1.8L/100Km fata de cel de benzina iar puterea autoturismului scade cu 1,9%. Noxele autoturismului cu GPL au scazut semnificativ atingand normele de poluare EURO 6 la 3 din 4 caracteristici pentru aceasta norma “ a declarat Marius Colteve, Director Tehnic AGR Autogas Group.

Omologarea respecta trei din patru caracteristici ale standardele EURO 6 si permite o economie de 45% la combustibil.

Recordul inregistrat de AGR Autogas Group reprezinta un pas important pentru piata auto a masinilor cu capacitati cilindrice mari pentru ca permite o economie substantiala la combustibil, oferind in acelasi timp performante ridicate si emisii de noxe scazute.

In contextul in care vanzarile pe segmentul masinilor cu capacitati cilindrice mari a crescut cu 20%, conform rapoartelor AGR Autogas Group, sistemele de GPL performante destinate masinilor cu 6 si 8 cilindri vor putea raspunde nevoii soferilor de a reduce cheltuielile de combustibil. In plus, posesorii autoturismelor se vor putea bucura de performantele crescute ale masinii, respectand normele de mediu in vigoare.

AGR Autogas Group a luat fiinta in anul 1999 avand ca principal obiect de activitate productia, dezvoltarea si omologarea instalatiilor auto de gaz precum si montajul, distributia si asigurarea suportului tehnic pentru intreaga retea nationala de service-uri partenere. Compania detine cel mai mare centru de conversie din sud-estul Europei care functioneaza atat ca centru de pregatire pentru parteteneri cat si ca service dedicat montajului si intretinerii instalatiilor auto de gaz.
Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri