Cel mai de succes model Porsche, 911, impineste anul acesta 50 de ani de la debutul sub denumirea de 901 in cadrul IAA International Automotive Show in septembrie 1963.
Pana in prezent au fost construite peste 820.000 de Porsche 911. Inginerii din Zuffenhausen si Weissach au reinventat modelul cu fiecare dintre cele sapte generatii, demonstrand de fiecare data puterea de inovare a brandului Porsche.

Modelul 911 este un punct de referinta pentru celelalte serii Porsche. De la Cayenne la Panamera, fiecare Porsche reprezinta cea mai buna masina sport din categoria sa, iar in fiecare model se regaseste cate ceva din filosofia 911.

Ca niciun alt autoturism, 911 imbina aparente contradictii, precum caracterul sportiv si cel practic, traditia si inovatia, exclusivitatea si adaptarea sociala, designul si functionalitatea.

O mare parte dintre ideile si tehnologiile care au debutat odata cu Porsche 911 au fost concepute pe pista de curse.

Modelul a castigat doua treimi dintre cele 30.000 de curse in cadrul carora Porsche s-a situat pe primul loc.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri