La capitolul design exterior, noul model beneficiaza de o bara de protectie stilizata, care evidentiaza aspectul dinamic prin luminile de zi si stopurile cu LED. De asemenea, parbrizul a fost repozitionat cu 60 mm mai in fata, iar capota are un nou design, pentru o vizibilitate mai buna. Liniile fluide au fost gandite pentru a accentua designul si pentru a pune in valoare performantele.

Spatiul interior a fost desenat pentru a crea un mediu linistit, rafinat si relaxat, atat pentru sofer, cat si pentru pasageri, iar habitaclul acestuia se asigura ca fiecare functie este pozitionata exact acolo unde este nevoie de ea. O atentie deosebita a fost acordata reducerii zgomotului produs de motor si a zgomotelor stradale. Materialele insonorizante aplicate in interiorul masinii asigura o reducere cu 3db a zgomotului, in comparatie cu vechiul model. A patra generatie de CR-V este echipata cu o serie de tehnologii care maresc siguranța deplasarii și a condusului, precum sistemul Vehicle Stability Assist, TSA, CMBS, Adaptive Cruise Control, sau AFS.

Noul CR-V este disponibil atat in varianta cu transmisie manuala, in 6 trepte, cat și in varianta cu transmisie automata, in 5 trepte. De asemenea, modelul poate fi echipat cu trei motorizari: 2.0 i-VTEC benzina (disponibil cu tracțiune 4x2 sau 4x4), 2.2 i-DTEC diesel (tractiune 4x4) si 1.6 i-DTEC diesel (tractiune 4x2, disponibil din toamna 2013). Primele doua reduc cu pana la 12% nivelul emisiilor de CO2, comparativ cu modelul actual, iar noua motorizare 1.6 diesel vine cu emisii de CO2 de doar 119g/km. Toate motorizarile sunt echipate cu sistemele Idle Stop, ECO Assist și ECON.

CR-V are suspensie de tip MacPherson pe fața și suspensie multi-link pe spate, si ofera un echilibru foarte bun intre confort și sportivitate. De asemenea, centrul de greutate coborat sporește stabilitatea autovehiculului pe șosea.

Honda a incheiat anul 2012 ca lider in Romania la nivelul de satisfactie fata de autoturism, iar modelul CR-V detine un merit important pentru aceasta clasare. Noul CR-V este disponibil in patru variante de echipare: Confort, Elegance, Lifestyle și Executive, iar, in luna martie, fiecare CR-V nou vine cu un sistem de navigatie cadou.