Toyota, Honda si Nissan au rechemat pentru verificari peste 3 milioane de automobile comercializate in intreaga lume, din cauza unor defecte la sistemele airbag, transmite Bloomberg.

Toyota a retras 1,73 milioane de autovehicule, iar Honda aproximativ 1,14 milioane, deciziile celor doua companii afectand clientii de pe mai multe continente. Nissan a rechemat 137.000 de masini in Japonia, scrie Mediafax.

Airbag-urile suspectate a fi defecte sunt produse de compania japoneza Takata, ale carei actiuni s-au prabusit joi cu 15%.

Potrivit Toyota, defectiunea poate cauza activarea la intamplare a airbag-urilor pentru locurile din fata sau a sistemului de blocare a centurilor de siguranta.

Airbag-urile suspectate a fi defecte au fost produse de Takata in perioada 2000 - 2002, a declarat un reprezentant al companiei, care a refuzat sa nominalizeze producatorii auto expusi la produsele necoforme.

Toyota a precizat ca cele mai multe automobile afectate sunt modele Corolla si Camry produse in perioada 2000 - 2004.

In pofida rechemarilor masive, actiunile producatorilor auto japonezi au crescut joi pe bursa de la Tokyo. Toyota a inchis in urcare cu 5,8%, in timp ce Nissan a avansat cu 4,4%, iar Honda cu 3,1%. Indicele Nikkei a crescut cu 2%, depasind maximul ultimilor 4 ani.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Constructorii auto vor credite bancare ca să depășească criza COVID-19
Setari Cookie-uri