Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca actuala conducere a institutiei isi propune ca, pana la sfarsitul mandatului, sa reabiliteze toate drumurile judetene din Cluj.

"Avem in derulare o procedura de obtinere, prin licitatie, a unui credit de catre Consiliul Judetean Cluj pentru ca avem nevoie de accelerarea lucrarilor de reabilitare a drumurilor judetene. La prima evaluare, creditul s-ar ridica la circa 25 de milioane de euro, suma care ar fi absolut necesara planurilor noastre. Ne propunem ca, pana la sfarsitul mandatului, sa reabilitam toate drumurile judetene din judetul Cluj, finantarea lucrarilor urmand sa fie asigurata atat din acest credit, cat si din bugetul CJ. Va fi un credit bancar sau de la un fond de investitii, dar detaliile inca nu sunt stabilite. Va conta durata creditului, dobanda, perioada de gratie. Banii nu vor fi primiti toti odata, ci vor fi trageri succesive in functie de nevoi", a spus Uioreanu.

El a precizat ca accesarea unui astfel de credit nu va afecta gradul de indatorare a CJ Cluj, in conditiile in care acesta este in prezent de doar 7 la suta, limita maxima admisa de legislatia in vigoare fiind de 30 la suta.

Citeste si:

Potrivit lui Uioreanu, drumurile judetene reprezinta "o prioritate" a actualei conduceri a CJ Cluj.

In Cluj sunt peste 1.200 de kilometri de drumuri judetene.