„Aproximativ jumatate din aceasta piata de un miliard de euro o reprezinta anvelopele, uleiurile, alte genuri de materiale si jumatate componentele propriu-zise. Ne asteptam la o crestere in acest domeniu, de sub 5%. Piesele pentru camion reprezinta circa 15-20% din totalul pietei”, a declarat Preda, la conferinta de lansare a segmentilor Glyco Irox pentru sistemele start-stop si pistoanelor de schimb Nüral DuraBowl pentru motoare de dimensiuni reduse.

In Romania, Federal-Mogul lucreaza cu 12 distribuitori, furnizand piese pentru vechicule usoare si grele.

Federal-Mogul aduce in Romania marcile Champion, Moog, Ferodo, Beral, Payen, Goetze, Nural, AE, Glyco, Wagner.

Piesele auto distribuite in Europa provin din fabrici europene si se colecteaza in depozitul central din Belgia. Compania are 103 fabrici la nivel golbal si 18 centre de distributie.

Unele dintre cele mai populare produse ale companiei pe piata romaneasca sunt placutele si sabotii de frana Ferodo, piesele de suspensie si directie Moog, piesele de motor Goetze.

Anul trecut, Federal-Mogul a inregistrat vanzari de 6,7 miliarde de dolari la nivel mondial. Federal-Mogul a fost infiintata in Detroit in 1899. Compania are sediul central in Southfield, Michigan si are circa 45.100 de angajati in 34 de tari.