Muir a devenit presedinte al Seat in septembrie 2009, unde a coordonat restructurarea companiei.

Jurgen Stackmann are la baza pregatire bancara si detine si o diploma in administrarea afacerilor. Si-a inceput cariera la Ford in 1989, unde a detinut numeroase functii in Germania si UK, inclusiv pe cele de director de marketing pentru fabrica din Germania, vice-presedinte de marketing Ford Europe in Londra si director general vanzari si marketing pentru Germania.

Stackmann s-a alaturat grupului Volskwagen in 2010, fiind initial responsabil cu vanzarile si marketingul pentru Skoda Auto, pentru ca ulterior sa fie desemnat in fruntea departamentului de marketing al Grupului Volskwagen si al Volskwagen autoturisme (din 2 septembrie 2012).
Seat este singura companie din sectorul auto, care dispune de capacitate completa de design, dezvoltare, productie si vanzare de automobile in Spania.

Membra a Grupului Volkswagen, multinationala are sediul la Martorell (Barcelona), exportand aproximativ 80% dintre autovehiculele sale catre 75 de tari. In 2011, SEAT a avut o cifra de afaceri totala de peste 5 miliarde de euro, la o cifra de livrari care totalizeaza 350.000 de unitati.