"Am deschis aceasta unitate pentru a intampina necesitatile actuale, aflate in crestere, in principal pentru Audi. Avem in aceasta zona o forta de munca excelenta, bine calificata, si suntem increzatori ca vom satisface standardele de inalta calitate ale clientilor nostri. Baia Mare este o locatie optima in privinta infrastructurii si retelelor de transport si va consolida pozitia TRW ca unul dintre cei mai mari angajatori din Romania in sectorul furnizorilor pentru industria auto", a declarat Ovidiu Ambrus, manager al operatiunilor TRW din Romania.

Fabrica TRW de la Baia Mare a inceput activitatea in ianuarie si va avea pana la finalul anului circa 650 de angajati.

TRW este prezenta in Romania din anul 2004, cand a inceput activitatea la Timisoara (Timis), initial cu imbracarea in piele a volanelor auto. Operatiunile companiei in Romania au fost ulterior extinse in sectorul productiei de componente auto, inclusiv airbag-uri. Investitia initiala de la Timisoara a fost de 16 milioane de dolari.

Pe langa Timisoara si Baia Mare, TRW mai detine facilitati la Oravita (Caras-Severin), Lupeni (Hunedoara) si Marghita (Bihor), avand aproximativ 3.400 de angajati in Romania.

"Inaugurarea la Baia Mare este o ocazie importanta si suntem incantati sa le uram bun venit primarului si celorlalte autoritati locale si nationale care ne-au sustinut dezvoltarea aici. In Romania lucram cu 14 mari producatori de automobile, inclusiv Volkswagen, Fiat si Ford, si vom continua sa ne dezvoltam amprenta in linie cu necesitatile clientilor nostri", a afirmat Ambrus.

TRW Automotive Holding, cu sediul in Michigan, SUA, a inregistrat anul trecut, la nivel mondial, vanzari de 16,4 miliarde de dolari. Compania opereaza in 25 de tari si are aproximativ 65.000 de angajati.