Michael Schmidt, presedintele Automobile Bavaria Group, cea mai mare retea de dealeri BMW din Europa Centrala si de Est, adauga anul acesta in portofoliu autoturismele Opel si Volkswagen, prin deschiderea de showroom-uri in Targu Mures si Baia Mare.

Primul showroom si service Opel din reteaua Automobile Bavaria - MHS va fi deschis oficial la Targu Mures, la finalul lunii martie. Investitia a inceput la finalul anului 2017 si a atins pana in prezent 170.000 de euro.

"Este un prim pas dintr-o serie de investitii strategice care includ atacarea unor noi segmente de piata pentru Grupul Automobile Bavaria, incepand cu acest an. Ne-am propus o serie de investitii strategice pentru consolidarea structurii MHS Holding si a retelei de dealeri, diversificarea serviciilor cu valoare adaugata pentru clienti, deschiderea unei locatii Volkswagen la Baia Mare", a declarat Michael Schmidt.

Showroom-ul Volkswagen din Baia Mare ar putea fi deschis pana in toamna.

"Urmarim si alte oportunitati de parteneriat pentru dezvoltarea din acest punct de vedere si ne asteptam la cresteri semnificative pe acest segment in urmatorii ani", a mai spus Schmidt.

Automobile Bavaria Group a inregistrat in anul 2017 o cifra de afaceri de peste 136 milioane euro si o crestere cu peste 15% a volumului vanzarilor de automobile fata de anul precedent, reprezentand aproximativ 3.000 de unitati livrate (masini noi si rulate).

La nivel de holding, toate companiile din grupul Automobile Bavaria, MHS Truck & Bus si Schmidt Gruppe Deutschland, au avut o evolutie pozitiva in 2017, cifra de afaceri ajungand la volumul de peste 350 millioane euro.

Automobile Bavaria Group detine 12 locatii BMW pentru automobile noi si rulate in Romania si singurul service Rolls- Royce din regiune. Cel mai mare grup de dealeri BMW din Europa Centrala si de Est asigura locuri de munca pentru 509 de angajati si are o cifra anuala de afaceri de 136 milioane euro.

MHS Truck & Bus Group Romania este distribuitorul general MAN in Romania. Detine opt centre proprii de competenta pentru vehicule comerciale MAN. Este cel mai mare si mai performant distribuitor MAN din Europa Centrala si de Sud-Est. Asigura locuri de munca pentru 355 de angajati si are o cifra anuala de afaceri de 90 milioane euro.

Schmidt Gruppe Deutschland detine cinci dealershipuri BMW si un dealership Rolls-Royce la Munchen. Grupul asigura locuri de munca pentru 240 de angajati si are o cifra anuala de afaceri de 125 milioane euro.

In Romania, in cei 24 de ani de activitate, Automobile Bavaria Group a livrat peste 40.000 de vehicule, si a inregistrat peste 1.000.000 de vizite in atelierele de service autorizate BMW, MINI si Rolls-Royce.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri