Omul de afaceri Michael Schmidt, care a adus marca BMW in Romania in urma cu 18 ani, vorbeste despre mediul de afaceri si vacante intr-un interviu acordat wall-street.ro. Anul acesta, Schmidt nu va mai face investitii in Germania sau Romania dorind sa isi consolideze business-ul, pentru ca in 2014 se asteapta la volumele de vanzari de dinainte de criza.
Wall-Street.ro: Cum vedeti mediul de afaceri din Romania?

Michael Schmidt:
Turbulentele politice nu sunt bune pentru mediul de afaceri, automat da impuls pentru nesiguranta, pentru banci, investitii straine. Mai avem de asteptat pana se adapteaza legislatia la cea europeana.

Wall-Street.ro: Ce estimari aveti pentru piata auto din Romania anul acesta?

Michael Schmidt: Pe segmentul premium vedem o crestere de 10%. In 2014 ar putea sa isi revina piata la cifrele din 2007-2008.

Wall-Street.ro: Un curs leu/euro mai mic ar putea ajuta piata auto?

Michael Schmidt: Nu cred.

Wall-Street.ro: Cum merge business-ul in Germania? A trecut criza?


Michael Schmidt: In Germania nu s-a simtit nicio criza. Domeniul auto a mers bine. Toti producatorii au avut cresteri.

Afacerile din Germania vor ajunge la 90 de milioane de euro in 2012.

Wall-Street.ro: Ce vanzari aveti in Germania?

Michael Schmidt: Am vandut peste 1.000 de masini BMW noi si tot cam atatea second-hand. La un dealer tot timpul este paritatea de cel putin un vehicul nou la unul rulat. La un dealer bun raportul e si de un vehicul nou la doua second-hand.

La Mini avem 150 de unitati si 15 Rolls-Royce.

Wall-Street.ro: Mai faceti investitii in Germania?


Michael Schmidt: Nu. Vreau sa imi consolidez echipa.

Wall-Street.ro: Ce pasiuni aveti?


Michael Schmidt: Business-ul pe care il am.

Wall-Street.ro: Unde mergeti in vacanta?

Michael Schmidt: Mergem regulat in resorturile din Turcia pentru ca sunt foarte bine gandite pentru copii. Am o fetita de 5 luni si un baietel de 8 ani. Imi place in Antalya.

Wall-Street.ro: Cat de des va luati vacanta?

Michael Schmidt: Rar. Sunt tot timpul plecat, fac naveta intre Germania si Romania.

Wall-Street.ro: Care a fost cea mai lunga vacanta?


Michael Schmidt: Cred ca doua saptamani.

Wall-Street.ro: Care este modelul de masina care va atrage cel mai mult?


Michael Schmidt: Nu am o preferinta. In timpul saptamanii merg cu sofer, am un BMW Seria 7 si in weekend cu sotia cu un X5, am avut si un X6.

Primavara imi place sa merg intr-un weekend undeva cu un Seria 6 Cabrio sau cu un Rolls-Royce.

Automobile Bavaria Group, cea mai mare retea de dealeri BMW din Europa Centrala si de Est si importatorul camioanelor MAN in Romania, a obtinut vanzari in crestere in 2011, si-a consolidat reteaua de dealeri prin investitii si vizeaza o crestere a activitatii cu 10% la nivelul anului 2012.

Grupul Automobile Bavaria a fost fondat in 1994, la Brasov, de Michael Schmidt. Automobile Bavaria a devenit dealer al BMW Group, dupa ce grupul si-a deschis propria reprezentanta in Romania, la 1 iulie 2007. In mai 2007, Schmidt a separat activitatea legata de autocamioane si autovehicule de transport, prin infiintarea unei noi companii, MHS Truck&Bus.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri