In perioada 1-6 mai au fost inregistrate 528 de infractiuni, dintre care 179 pentru soferi care s-au urcat bauti la volan si 230 pentru cei care au condus fara a avea permis, scrie Mediafax.

Politistii de la rutiera au dat peste 14.300 de amenzi, dintre care 14.000 soferilor care au fost prinsi conducand cu viteza mai mare decat cea legala.

In cele sase zile au ramas fara permise de conducere 1.564 de soferi, fiind totodata retinute si 433 de certificate de inmatriculare.

Echipajele de politie rutiera au fost prezente pe drumurile nationale si europene cu aproximativ 300 de aparate radar. De asemenea, noua elicoptere ale Inspectoratului General de Aviatie au participat la misiuni de supraveghere a traficului rutier, interventie in caz de urgente medicale si supraveghere a zonelor unde au avut loc manifestari publice sau ceremonii religioase.

Primele misiuni ale elicopterului EC 135 al Punctului de operare aeriana Constanta, inaugurat in aceasta perioada, pentru asigurarea transportului aeromedical de urgenta pentru zona litoralului si Deltei Dunarii, au avut loc chiar in prima zi de Pasti, contribuind la salvarea a doua vieti, potrivit Ministerului Afacerilor Interne.

"Urmare a masurilor speciale cu caracter preventiv, adoptate de Politia Romana, conform statisticilor existente, s-a constatat o diminuare semnificativa a faptelor comise cu violenta. Astfel, a scazut numarul faptelor de vatamare corporala grava cu 42,8%, al infractiunilor de tentativa la infractiunea de omor cu 22,2%, al violurilor cu 41,6 % si al talhariilor cu 13,2%", se arata in comunicatul de presa al MAI.

Echipele Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta au participat la 5.191 de misiuni, intre care incendii, acordarea primului ajutor medical sau descarcerare.

La frontiera, de la 1 Mai pana la Paste au tranzitat granitele, atat pe sensul de intrare in tara, cat si pe cel de iesire, 834.900 de persoane, din care 512.070 au fost cetateni romani. Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost cele de la granitele cu Ungaria si Bulgaria, precum si aeroporturile.