Renault a lansat pe piata romaneasca crossoverul Captur la un pret de 12.600 euro cu TVA, pentru echiparea Authentique si motorul pe benzina TCe 90 (0,9l 90 CP).
Captur poate fi comandat si cu motorizarile TCe 120 EDC (1,2l 120 CP) - 16.100 euro, Energy dCi 90 (1,5l 90 CP) - 14.000 euro, dCi 90 EDC - disponibil din al 2-lea semestru 2013.

Renault Captur este un crossover urban, compact (4,12 m x 1,77 m x 1,57 m), echipat cu roti de dimensiuni mari (16 inch), si garda la sol ridicata (200 mm). Prin extensie, volumul portbagajului poate atinge un maxim de 455 dm3.

Cum poate fi personalizat Catur
La exterior :
- caroserie in 2 culori pentru a diferentia pavilionul, stalpii parbrizului si conturul oglinzilor retrovizoare de restul caroseriei
- insertii de culoare neagra, oranj, ivoire sau crom pe conturul calandrului, cadranele proiectoarelor de ceata, pe barele de protectie inferioara a portierelor, pe ornamentele hayonului
- culoarea jantelor: oranj, ivoire sau negru
- benzile de pe capota, pavilion sau hayon

La interior:
- habitaclul in ambianta deschisa sau inchisa,
- insertiile de culoare oranj, ivoire, crom, gri, albastru sau verde care se regasesc pe contururile aeratoarelor, pe consola centrala, pe boxe si pe torpedoul de tip sertar „Easy Life”,
- 4 tapiterii diferite (nedetasabile) pentru cel de-al doilea nivel de echipare si 8 tapiterii detasabile diferite „Zip Collection” – in optiune - pentru cel de-al doilea nivel de echipare, si in serie la cel de-al treilea nivel de echipare (in functie de tara de comercializare)
- 3 pachete tematice (Captur, Map, Losange) pentru a decora volanul si pentru a-l asorta cu benzile colorate exterioare.

Modelul este produs in uzina din Valladolid (Spania). In procesul de fabricatie al Renault Captur pana la 16% din materialele plastice sunt reciclate. Principalelel piete pentru Captur vor fi Franta: 40%, Europa in afara Frantei: 50%, Turcia, Maghreb: 10%.

Proportia de vanzari in afara Europei va creste in lunile urmatoare cand va incepe comercializarea Captur in Africa de Sud, Israel, Liban, Japonia, Singapore. Captur va fi comercializat si in Coreea de Renault-Samsung Motors sub un nume specific marcii.

In Europa, in 2012, crossoverele reprezentau un volum anual de ordinul a 257.000 de vehicule. In 2013, cota de piata a crossoverelor in segment ar trebui aproape sa se dubleze, ajungand la 14%.

Concurentii lui Captur sunt Opel Mokka, Chevrolet Trax, iar peste un an Peugeot 2008, Ford Ecosport si Fiat 500X.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri