Distribuitorul de carburanti MOL Romania, parte a grupului ungar de petrol si gaze MOL, a finalizat prima etapa a unei investitii de 10 milioane euro pentru construirea Giurgiu a celui de-al doilea depozit de carburanti in Romania, si se asteapta sa aiba vanzari in crestere in acest an.

Lucrarile de constructie a depozitului au inceput in luna septembrie a anului anul trecut si vor fi finalizate in 2015, a declarat directorul de tara al MOL Romania, Kinga Daradics, scrie Mediafax.

Terminalul de la Giurgiu este amplasat in Zona Libera, pe un teren cu suprafata totala de aproape 15.000 de metri patrați, iar depozitul are acces direct la transportul fluvial. Prima faza a proiectului, inaugurata astazi, prevede stocarea și comercializarea de motorina.

In faza a doua a proiectului va fi finalizata construcția tuturor rezervoarelor depozitului, care va avea o capacitate totala utila de 7.000 de metri cubi. Depozitul va fi utilizat pentru importul de carburanti de la rafinariile detinute de MOL in alte tari, care vor fi apoi comercializati in Romania.
MOL Romania vrea sa ajunga, in 2015, la o cota de 15% din piata distributiei de carburanti din Romania, de la 12% la sfarsitul anului trecut. Pentru acest an, compania si-a propus sa deschida 17 noi benzinarii.

Anul trecut, vanzarile companiei au crescut cu 4%, la 469.000 de tone.

Potrivit lui Daradics, piata totala de carburanti din Romania a scazut in ultimii ani, iar pentru acest an ea se asteapta la stagnare.
Grupul MOL a intrat pe piata romaneasca a distributiei de carburanti in 1995 si detine in prezent 137 de bezinarii.


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
MOL a ajuns la 20 de unitati Fresh Corner si deschide inca 3 benzarii