Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia prin care OMV Petrom Marketing preia reteaua de distributie carburanti detinuta de Art Petrol in Romania.

In urma acestei tranzactii, OMV Petrom isi va extinde reteaua cu 4 unitati, ajungand la 558 de statii in Romania. Partile au convenit sa nu faca publica valoarea tranzactiei.

Prin aceasta achizitie, OMV Petrom isi extinde prezenta in zone cu potential comercial ridicat. Doua dintre statii sunt amplasate pe soseaua de centura a Bucurestiului intre Otopeni si Mogosoaia, pe fiecare sens de mers si vor fi operate sub brandul OMV. A treia se afla pe drumul european 574 (Pitesti-Craiova), in Albota, la iesirea din Pitesti si va fi operata sub brandul Petrom. Cea de-a patra se afla la iesirea din Giurgiu, spre Bucuresti si va deveni statie GPL Petrom. De asemenea, o alta statie Art Petrol, din Alexandria, va fi trecuta sub brandul OMV.

„Strategia OMV Petrom privind reteaua de distributie urmareste optimizarea prezentei teritoriale si extinderea prezentei in zone cu potential de crestere, cum ar fi noile zone rezidentiale care se dezvolta rapid, noile soselele de centura si autostrazile. Ne concentram in acelasi timp pe calitatea produselor si serviciilor oferite, astfel incat sa raspundem cat mai bine obiceiurilor de consum ale clientilor”, a declarat Daniel Ion, retail manager OMV Petrom.

Prin aceasta tranzactie, OMV Petrom a preluat intreaga retea Art Petrol, care includea opt statii de distributie carburanti. OMV Petrom si-a asumat in mod voluntar ca trei din cele opt statii sa fie cesionate, alaturi de o statie din portofoliul existent, in perioada urmatoare, catre cumparatori care dispun de calitatile necesare operarii statiilor.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o productie anuala de titei si gaze la nivel de grup de 58,3 milioane bep in 2018. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual si opereaza o centrala electrica de inalta eficienta de 860 MW. Pe piata distributiei

de produse petroliere cu amanuntul, Grupul este prezent in Romania si tarile invecinate prin intermediul a 790 benzinarii, la sfarsitul lui septembrie 2019, sub doua branduri, OMV si Petrom.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, detine 51,011% din actiunile OMV Petrom. Statul roman, prin Ministerul Energiei, detine 20,639% din actiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea detine 9,998%, iar 18,352% se tranzactioneaza liber la Bursa de Valori Bucuresti si la Bursa de Valori Londra.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contributii de 27,8 miliarde de euro reprezentand taxe, impozite si dividende platite in perioada 2005 – 2018.

Din 2007, OMV Petrom a integrat in strategia sa de business principiile responsabilitatii corporatiste. In perioada 2007-2018, compania a alocat aproximativ 52,5 milioane euro pentru dezvoltarea comunitatilor din Romania, concentrandu-se pe protectia mediului, educatie, sanatate si dezvoltare locala.

Sursa foto: hxdbzxy / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri