Benzinariile nou inaugurate sunt situate in Chisinau, respectiv in zona de centura a orasului Balti. Acestea comercializeaza carburanti importati exclusiv de la rafinaria Petromidia, potrivit oficialilor companiei.

„Cele doua statii fac parte din programul de dezvoltare a retelei de distributie in sistem de franciza. Aceasta strategie sustine finalizarea, la jumatatea acestui an, a proiectului de crestere a capacitatii de procesare a rafinariei Petromidia de la 3,8 milioane de tone/an la 5 milioane de tone/an. Pentru a exploata surplusul de productie in mod eficient este necesar sa dezvoltam partea de vanzari retail in bazinul Marii Negre, respectiv Romania, Bulgaria, Moldova, Georgia, Ucraina si Turcia", declara Titov Buzescu, vicepresedinte al diviziei de retail din cadrul grupului Rompetrol.

[Afla cine este Titov Buzescu - La cina cu Titov Buzescu, vicepresedinte Rompetrol: Despre Coca-Cola, petrol si favelele braziliene]

In total, grupul Rompetrol are peste 1.000 de puncte de alimentare in Romania, Republica Moldova, Bulgaria, Georgia, Franta, Spania si Ucraina.

Anul acesta Rompetrol vrea sa deschida inca trei-cinci statii in Romania, iar in Bulgaria si Republica Moldova, alte 30, respectiv 15-20 unitati, impreuna cu parteneri locali. In plus, pentru Ucraina este in cautare de parteneri de business. Compania are si o sucursala in Turcia, unde vrea sa demareze activitatea de wholesale (cu ridicata), iar apoi si de retail (cu amanuntul).

Citeste si:

In 2011, Rompetrol a sporit retaua de benzinarii din Republica Moldova cu 15 statii francizate.

„Ca urmare a extinderii retelei de benzinarii, cantitatea totala de combustibili vanduti a crescut cu 44% in 2011, pana la aproximativ 31.000 de tone, fata de anul anterior", potrivit unui comunicat de presa.

In afara de cele 47 de statii operate in sistem de franciza, Rompetrol mai detine si 4 statii proprii care comercializeaza autogaz, puncte de vanzare de butetii pentru aragaz si o statie de imbuteliere, precum si capacitati de stocare la Tarnova. Toate acestea au fost incluse in portofoliul Rompetrol odata cu preluarea activitatii MoldInterGaz, parte a Rompetrol Gas.