Rompetrol vrea sa deschida la anul 7 noi benzinarii in Republica Moldova si sa depaseasca afaceri de 170 mil. dolari

Compania Rompetrol Moldova, membra a Grupului KMG International (fostul Grup Rompetrol), are in plan sa deschida anul viitor sapte benzinarii in Republica Moldova si sa atinga in 2017 afaceri in crestere cu 10-12%, de peste 170 milioane de dolari, a declarat vineri directorul general al Rompetrol Moldova, Felix Crudu Tesloveanu.

”Obiectivul nostru pentru anul viitor este sa mai deschidem sapte benzinarii. Anul acesta am deschis 12 statii noi si urmeaza sa mai deschidem inca una pana la finalul anului. Graficul de dezvoltare a fost una dintre prioritatile companiei”, a afirmat Tesloveanu, la Chisinau, in cadrul unei intalniri cu presa, conform News.ro.

Statiile nu reprezinta insa investitie proprie Rompetrol, ci sunt inchiriate. Astfel, ele sunt dezvoltate de terti, carora Rompetrol le plateste chirie in functie de performanta locatiei. ”De asemenea, am demarat proiectul de branding si in Republica Moldova si speram sa il finalizam anul viitor”, a adaugat Tesloveanu.

Compania estimeaza totodata afaceri de peste 150 milioane dolari pentru acest an, preconizand o crestere de 10-12% pentru anul viitor, asemanatoare ultimilor ani. ”Suntem convinsi ca vom deveni lideri de piata”, a precizat oficialul Rompetrol Moldova.Cota de piata totala estimata a companiei este dubla fata de acum cinci ani, ajungand in prezent la peste 35%. ”In ceea ce priveste volumele de vanzari, acestea au crescut in 2016 cu peste 12% fata de anul 2015”, a mai spus Tesloveanu.

Rompetrol este totodata unul din primii trei importatori din Republica Moldova. In Republica Moldova sunt aproximativ 650 de benzinarii in total. Principalii competitori ai Rompetrol pe piata de distributie carburanti, in Republica Moldova, sunt Lukoil si Petrom, Tirex, Vento, Bemol. Rompetrol opereaza 77 statii in Republica Moldova, din care peste 30 sunt in Chisinau. Grupul are aproape 800 de angajati in Republica Moldova, piata pe care este prezent din anul 2002.

Citeste si:
Românii vor putea retrage până la 200 lei în stațiile Rompetrol
Rompetrol lansează serviciul...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri