Inundatiile au impiedicat multi dintre cei 3.100 de angajati ai fabricii sa ajunga la serviciu. Compania nu poate inca sa afirme cu certitudine cand vor fi reluate operatiunile, a declarat un purtator de cuvant, potrivit portalului Nol.hu, citat de cotidianul Portfolio, scrie Mediafax.

Principalul factor care impiedica accesul angajatilor este inchiderea unui pod peste Dunare care asigura legatura orasului Esztergom cu Slovacia. Multi dintre angajatii uzinei locuiesc in Slovacia.

Aprovizionarea cu componente nu a fost afectata, iar Suzuki nu va avea probleme sa accelereze activitatea pentru a recupera productia pierduta, de circa 740 de masini zilnic, a spus purtatorul de cuvant.

Citeste si:

Nivelul apelor Dunarii a ajuns la 8,91 de metri luni dimineata la Budapesta, doborand recordul de 8,60 de metri din 2006, si a determinat inchiderea drumurilor de pe malurile fluviului si a perturbat transportul in comun. Nivelul apelor Dunarii a inceput sa scada usor la Budapesta luni dimineata.

Premierul Viktor Orban a decretat situatie de urgenta in zonele afectate de inundatii din Ungaria, de-a lungul Dunarii, inca din 4 iunie.