9 Iulie 2013

Dealerii auto au deschis cate doua showroom-uri pe luna in primul semestru



Dealerii auto si-au marit reteaua cu doisprezece showroom-uri in primele sase luni, cel mai impresionant proiect fiind complexul auto al marcilor Porsche, Bentley, Lamborghini si Audi, o investitie de 15 milioane de euro, care ar fi trebuit inaugurat in vara 2009, dar a fost inghetat pana in 2013.

Seat: un nou dealer la Craiova

Reteaua de dealeri Seat a crescut in iunie, prin includerea unui nou dealership la Craiova. Seat are 25 de parteneri (showroom-uri de vanzare/ service + parteneri strict de service).

In primele 6 luni, vanzarile Seat au fost de 385 de unitati. Cota de piata a marcii a crescut de la 1% in 2012, la 1,2%.

In prima parte a anului, Seat a lansat doua produse noi pe piata romaneasca, noul Toledo si Leon. Cele mai multe vanzari s-au inregistrat pe variante de echipare FR si Style.

Porsche, Bentley, Lamborghini si Audi

Porsche Inter Auto Romania, parte a Porsche Inter Auto GmbH & Co KG, reteaua globala de retail a Holdingului Porsche din Salzburg, a deschis in mai noul centru auto din Pipera pentru marcile Audi, Porsche, Bentley si Lamborghini, in urma unei investitii de 15 milioane euro.

Showroom-ul Lamborghini are 225 mp, Porsche 640 mp, Bentley 390 mp, Audi 880 mp.

Centrul Porsche Pipera are o suprafata totala de 50.000 mp, o suprafata construita de peste 11.500 mp si un depozit de piese de schimb de 800 mp, fiind cel mai mare centru auto din Sud-Estul Europei.

Constructia unui nou centru Porsche Inter Auto in Pipera a fost in proiect inca din 2006, cand piata era in crestere puternica. Finalizarea lui a implicat acum o reorganizare mai buna a portofoliului de marci in functie de segmentele de piata vizate.



Chevrolet: trei showroom-uri

Grupul Radacini Motors a deschis in aprilie un nou showroom Chevrolet in Bucuresti, care va fi si punct de service, pe Bd.ul Iuliu Maniu.

Chevrolet a anuntat in ianuarie deschiderea unui nou showroom si punct de service in Baia Mare, Merlin Auto. Showroom-ul Merlin Auto are un spatiu de circa 300 metri patrati, iar service-ul are patru posturi de lucru.

Trans Car a devenit in februarie reprezentant Chevrolet in Iasi.

Reteaua de vanzari a marcii americane in Romania a crescut anul acesta la 29 de puncte de vanzare si service.

Opel: doua noi showroom-uri

Reteaua Opel din Romania s-a extins in ianuarie cu doua noi showroom-uri, in Bucuresti si Cluj, marca auto germana ajungand astfel la 33 de centre de vanzare.

Investitorul din Bucuresti este Radacini Motors, care a deschis un showroom in Militari, la iesirea spre autostrada Bucuresti – Pitesti.

Investitia de la Cluj a fost facuta de Polymobile, care a deschis un centru de vanzari Opel in apropierea aeroportului, Sat Sannicoara, Comuna Apahida.

BMW si MINI

Compania Proleasing Motors din Ploiesti, dealer Ford pentru judetele Prahova, Dambovita si Buzau, a inaugurat in martie un showroom pentru marcile BMW si MINI, in urma unei investitii de 2,5 milioane de euro intr-un centru cu suprafata construita de 2.300 de metri patrati.

Din decembrie 2001 pana anul trecut, compania a vandut peste 8.000 de unitati noi marca Ford, avand centre deschise in Ploiesti, Targoviste si Buzau, pentru care investitia totala s-a ridicat la peste sapte milioane de euro.



Citeste si