Un sens giratoriu suspendat, cu o lungime de aproape un kilometru si cu un inel care va avea peste 280 de metri, va fi construit, in urmatoarea perioada, in zona de nord a municipiului Ploiesti, in localitatea Blejoi, investitia fiind realizata din fonduri europene, prin Programul Operational Regional 2007 - 2013, scrie Mediafax.

Contractul aferent acestui proiect, in valoare totala de 78.595.330 de lei, a fost semnat, marti, la Ploiesti, organizarea de santier va incepe in 20 august, iar startul lucrarilor va fi dat in 1 septembrie, urmand ca pasajul sa fie finalizat, conform proiectului, intr-o perioada de 18 luni.

Contributia Consiliului Judetean Prahova la acest proiect este de trei milioane de lei.

Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, a declarat ca sensul giratoriu suspendat este "de importanta nationala", intrucat prin acea zona se face legatura cu Brasovul atunci cand traficul pe DN 1 este foarte aglomerat, precizand ca de aceasta constructie vor beneficia mai multe localitati din Prahova.

Cosma a mai spus ca sensul giratoriu va avea sapte intrari si va asigura fluidizarea traficului rutier in zona respectiva.

Sensul giratoriu suspendat, care, potrivit proiectului, va avea o lungime de 956,86 metri si o lungime a inelului central de 282,84 metri, va face legatura intre DN 1 B Ploiesti - Buzau si DJ 102 Ploiesti - Plopeni - Slanic, peste centura de nord-est a municipiului Ploiesti. In prezent zona este o intersectie semaforizata si este tranzitata zilnic de sute de TIR-uri.

Prin construirea acestui sens giratoriu suspendat se va asigura fluidizarea traficului rutier in special catre Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti, dar si spre catre zona comerciala din nordul municipiului Ploiesti.