Un sens giratoriu suspendat va fi construit in nordul Ploiestiului

Un sens giratoriu suspendat, cu sapte intrari, va fi construit din fonduri europene in localitatea prahoveana Blejoi, in nordul municipiului Ploiesti, pasajul urmand sa asigure fluidizarea traficului in zona, valoarea contractului, fiind de peste 78 de milioane lei.

Un sens giratoriu suspendat, cu o lungime de aproape un kilometru si cu un inel care va avea peste 280 de metri, va fi construit, in urmatoarea perioada, in zona de nord a municipiului Ploiesti, in localitatea Blejoi, investitia fiind realizata din fonduri europene, prin Programul Operational Regional 2007 - 2013, scrie Mediafax.

Contractul aferent acestui proiect, in valoare totala de 78.595.330 de lei, a fost semnat, marti, la Ploiesti, organizarea de santier va incepe in 20 august, iar startul lucrarilor va fi dat in 1 septembrie, urmand ca pasajul sa fie finalizat, conform proiectului, intr-o perioada de 18 luni.

Contributia Consiliului Judetean Prahova la acest proiect este de trei milioane de lei.

Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, a declarat ca sensul giratoriu suspendat este "de importanta nationala", intrucat prin acea zona se face legatura cu Brasovul atunci cand traficul pe DN 1 este foarte aglomerat, precizand ca de aceasta constructie vor beneficia mai multe localitati din Prahova.

Cosma a mai spus ca sensul giratoriu va avea sapte intrari si va asigura fluidizarea traficului rutier in zona respectiva.

Sensul giratoriu suspendat, care, potrivit proiectului, va avea o lungime de 956,86 metri si o lungime a inelului central de 282,84 metri, va face legatura intre DN 1 B Ploiesti - Buzau si DJ 102 Ploiesti - Plopeni - Slanic, peste centura de nord-est a municipiului Ploiesti. In prezent zona este o intersectie semaforizata si este tranzitata zilnic de sute de TIR-uri.

Prin construirea acestui sens giratoriu suspendat se va asigura fluidizarea traficului rutier in special catre Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti, dar si spre catre zona comerciala din nordul municipiului Ploiesti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri