Primul sens giratoriu suspendat din Romania, construit pe DN 1B in zona de nord a orasului Ploiesti la intersectia spre Paulesti, a fost inaugurat sambata si va fi deschis cirulatiei in aproximativ o luna, dupa ce va fi turnat inca un strat de asfalt.

sensul giratoriu suspendat din Prahova

Dupa ce au fost facute testele de rezistenta si a fost inaugurat de oficialitati, urmeaza montarea dispozitivelor de acoperire a rosturilor de dilatatie.

Sens giratoriu suspendat Prahova

Pasajul rutier suprateran are aproximativ un km, o raza exterioara de 51 de metri si o latime de 11 metri. Inaltimea este de 7 metri.

Citeste si:
Primul sens giratoriu suspendat din Romania, inaugurat sambata
Primul sens giratoriu...

Sens giratoriu suspendat Prahova

Proiectul de infrastructura este finantat din fonduri europene si a costat aproximativ 79 de milioane de lei, contributia Consiliului Judetean Prahova fiind de 3 milioane de lei.

Sens giratoriu suspendat Prahova

Pentru reabilitarile de poduri si pasaje pentru drumuri nationale, CNADNR aloca 145,1 milioane lei. Anul acesta, bugetul total pentru infrastructura este de 4,23 miliarde lei din care 1,73 miliarde lei sunt pentru constructia de autostrazi, 948,8 milioane lei pentru reabilitarea drumurilor nationale si 740,5 milioane lei pentru variantele de ocolire.

Citeste si:
Video: Primul giratoriu suspendat din Romania va fi gata in aprilie
Primul sens giratoriu...

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) vrea sa inaugureze in acest an 95 de kilometri de autostrada.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
VIDEO: Primul sens giratoriu suspendat din Romania, deschis traficului