Oasis Retail Development, unul dintre cei mai vechi dezvoltatori de proiecte imobiliare din Romania, in actionariatul caruia se afla doi romani de origine germana, pregateste investitii de zeci de milioane de euro intr-o serie de noi proiecte comerciale in Romania, compania vizand cu precadere dezvoltarile din orasele de provincie.

Oasis Retail Development, companie detinuta de catre antreprenorii Kurt Wagner si Klaus Reisenauer, planuieste investitii de zeci de milioane de euro in mai multe proiecte comerciale din Romania.

Cu peste 70 de proiecte finalizate, intinse pe o suprafata de 1,5 milioane de metri patrati de teren, cei doi investitori au demarat de curand constructia unui nou proiect comercial in Oradea, o investitie de aproximativ 12 milioane de euro in proiectul Prima Shops situat chiar in centrul orasului, iar planurile vizeaza noi dezvoltari in orase precum Sibiu, Satu Mare, Focsani, dar si Braila.

Planurile Oasis vizeaza si demararea constructiei unui proiect ambitios, de 45.000 mp, al unui centru comercial (retail-park) in zona de Vest a orasului Sibiu, in imediata vecinatate a magazinului de bricolaj Hornbach (fost spatiu detinut de OBI), investitia necesara constructiei proiectului urmand sa se ridice si chiar sa depaseasca valoarea de 30 de milioane de euro.

“Avem terenuri in Satu Mare, Focsani, Braila si un teren foarte mare in Sibiu. Pe terenul din Sibiu vrem sa demaram un nou centru comercial ce ar urma sa dispuna de o suprafata inchiriabila totala de 45.000 mp. Proiectul ar putea sa fie demarat in cursul anului viitor si finalizat in cursul anului 2018, iar investitiile ar putea depasi 30 de milioane de euro”, a declarat Klaus Reisenauer (foto cover stanga), in cadrul unei intalniri cu presa.

Proiectul din Sibiu va fi dezvoltat in parteneriat cu dezvoltatorul imobiliar CA Immo, companie care a anuntat in acest an ca va fuziona cu grupul austriac Immofinanz.

“Detinem un teren cu o suprafata de 18 hectare (180.000 mp – n.red.). Pentru un centru comercial, asa cum l-am planificat pe cel din Sibiu, este foarte mare, ceea ce ne face sa nu excludem posibilitatea vanzarii mai unei suprafete de cateva hectare. (…) Pentru o suprafata inchiriabila de 45.000 mp, am avea nevoie de aproximativ 10 hectare (100.000 mp) de teren. Suntem deschisi la parteneriate. (…) Proiectul din Sibiu ar urma sa fie dezvoltat in mai multe etape, iar in prima parte a proiectului vom construi hipermarketul, ancora principala, cu o galerie, cele doua proiecte urmand sa se ridice la 20.000 mp”, au mai spus oficialii Oasis Retail Development.

Sibiul, un oras atipic: dezvoltarile comerciale, concentrate in zonele marginase

Intrebat despre cum vad piata din Sibiu, cei doi antreprenori sunt de parere ca orasul este unul atipic.

“Sibiul este un oras atipic, iar un proiect de peste 40.000 mp in centrul orasului ar fi o mare problema. Sibiul este un oras pietonal, in care traficul este foarte greu de gestionat in zonele centrale si tocmai de aceea am preferat sa dezvoltam un proiect chiar in partea opusa a orasului”, a mai spus Klaus Reisenauer.

Pe langa viitorul proiect al Oasis Retail Development, NEPI a anuntat in cursul acestui an achizitia proiectului Sibiu Shopping City, cel mai mare proiect comercial din oras, dar si Primavera Development, companie fondata in 2006 si implicata in dezvoltarea unor proiecte imobiliare cum ar fi S-Park, Frumoasa Offices sau sediul Danone, va construi un centru comercial in centrul orasului Sibiu, pe terenul fostei fabrici Simerom, langa Podul Garii.

Proiectul, denumit Festival Shopping Center, a intrat in linie dreapta dupa ce la finalul lunii iunie a fost obtinut Planul Urbanistic Zonal (PUZ), deschiderea centrului comercial fiind estimata pentru a doua parte a anului 2018. Investitia necesara dezvoltarii viitorului centru comercial din centrul orasului Sibiu se va ridica la 70 de milioane de euro.

Oasis Retail Development pariaza 12 mil. de euro pe un parc de retail in Oradea

Dezvoltatorul Oasis Retail & Development Consulting a demarat lucrarile de constructie ale proiectului Prima Shops din Oradea.

Viitorul proiect comercial din Oradea, ce va necesita o investitie totala de 12 milioane de euro, ar urma sa deserveasca o zona de acoperire de circa 60.000 de locuitori, in timp ce la o distanta de 10 minute de mers cu masina, ar urma sa fie la indemana unui numar de peste 150.000 de persoane.

“Oradea are o rata a somajului de numai 3,6%, fiind una dintre cele mai mici la nivelul tarii, in timp ce venitul mediu pe cap de locuitor este peste media nationala, iar avantajele de a fi si un important centru universitar, au condus la decizia de a dezvolta aici proiectul Prima Shops”, a declarat Kurt Wagner (foto cover stanga), actionar in cadrul Oasis Retail & Development Consulting.

In opinia sa, dezvoltarea orasului Oradea din ultimii ani a fost una spectaculoasa, ceea ce a facut ca interesul investitorilor sa creasca intr-un ritm accelerat.

“Parcurile industriale din oras au creat atat locuri de munca, dar si noi investitii, ceea ce indica un apetit bun pentru consum si o cerere mai mare de spatii moderne de comert”, a mai spus Kurt Wagner.

In completare, Klaus Reisenauer sustine ca toate perspectivele macro si microeconomice ale orasului sunt foarte bune.
“Oradea este un oras cu o dezvoltare spectaculoasa, toate datele macroeconomice si microeconomice sunt pozitive si foarte bune. Oradea are un primar care gandeste pe termen lung, s-au dezvoltat trei parcuri industriale care au creat foarte multe locuri de munca si alte doua mari proiecte industriale sunt planificate. In Oradea exista inclusiv si un Aqua Park, iar toate aceste investitii conduc la dezvoltarea orasului”, a mai spus Reisenauer.

Proiectul comercial Prima Shops din Oradea ar urma sa fie finantat in totalitate din fonduri proprii, iar termenul de finalizare al primei faze a proiectului a fost stabilit pentru primavara anului viitor (martie 2017), in timp ce a doua faza, ce va adauga inca 5.000 mp, va fi livrata in T4 din cursul anului viitor. Suprafata totala inchiriabila a primei faze se va ridica la 10.000 mp, in timp ce suprafata totala la finalizarea celor doua faze ale proiectului Prima Shops va fi de peste 15.000 mp.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri