Spitalul privat de boli cardiovasculare Angiomedica, operat de catre compania Clinica Angiomed si lansat la inceputul anului 2017, a ajuns la venituri de peste 600.000 euro (circa 3 milioane lei) dupa un an de activitate. Potrivit statisticilor, bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza de deces la nivel mondial si astfel investitiile in acest domeniu medical sunt foarte importante pentru sanatatea populatiei.

Ideea de a construi un spital de boli cardiovasculare i-a venit antreprenoarei Cecilia Silvia Covrig dupa ce a acumulat o experienta vasta in domeniul vanzarilor de produse medicale. Incepandu-si activitatea de import si distributie de consumabile pentru cardiologia interventionala in anul 1997, compania s-a dezvoltat rapid si din anul urmator a devenit distribuitor exclusiv al produselor Medtronic SUA pentru Romania, si ulterior si pentru Republica Moldova. In urma cu doi ani, antreprenoarea a vandut acest business si s-a axat mai mult pe dezvoltarea serviciilor medicale private in domeniul cardiovascular.

Angiomedica: Venituri de peste 600.000 euro dupa un an de activitate“Pot spune ca sunt antreprenoare din 1992, dar in 1998 am inceput sa muncesc in domeniul comertului de produse medicale. Am intrat in acest domeniu fara sa am un background medical, dar cu timpul a inceput sa-mi placa si sa-mi doresc sa dezvolt mai mult un business, in special in zona de boli cardiovasculare”, a relatat, intr-un interviu acordat wall-street.ro, Cecilia Covrig, actionarul si presedintele consiliului de administratie al spitalului de boli cardiovasculare Angiomedica si al clinicii Angiomed.

In 2006, Cecilia Covrig a cumparat clinica Angiomed, unitate cu 5 paturi, care era in acel moment printre primele laboratoare private de explorari functionale din Romania. Doi ani mai tarziu a cumparat terenul pentru spital si a incercat sa acceseze fonduri de investitii, dar timpul si banii cheltuiti pentru consultanta au fost in zadar. Dupa trei ani de incercare era aproape de a semna contractul de finantare, dar nici atunci nu a reusit si atunci a decis sa porneasca acest proiect cu resurse si forte proprii.

Angiomedica: Venituri de peste 600.000 euro dupa un an de activitate

Cu o investitie de 4 milioane de euro, antreprenoarea a construit spitalul Angiomedica, care a fost lansat la inceputul anului 2017. In decursul anului trecut au beneficiat in jur de 1.000 de pacienti de serviciile oferite de spital, ajungand la o cifra de afaceri de aproximativ 3 milioane lei. In acest moment, unitatea medicala ofera servicii la doar un sfert din capacitate, cu toate ca o parte din fluxul de pacienti vin din istoricul clinicii, iar prin alte parteneriate si prin promovare online incearca sa atraga cati mai multi pacienti.

Spitalul Angiomedica ofera servicii de examenare, tratament minim-invaziv si monitorizare a pacientilor cu afectiuni cardiovasculare, avand 22 de paturi pentru spitalizare continua si 2 paturi pentru spitalizare de zi. Totodata, spitalul este dotat cu un laborator de angiografie si cateterism cardiac.

Angiomedica: Venituri de peste 600.000 euro dupa un an de activitate

Chiar daca Cecilia Covrig intampina greutati, la ora actuala fiind in cautare de medici angajati full time in cadrul spitalului, sustine ca va continua sa dezvolte acest business pentru ca e nevoie de investitii in domeniu.

Sursa foto: Shutterstock / Syda Productions

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri