Romania ocupa ultimul loc in Indexul European al Consumatorului de Sanatate pentru al doilea an consecutiv

Romania ocupa, pentru al doilea an consecutiv, ultimul loc in Indexul European al Consumatorului de Sanatate, cu un sistem medical mai slab decat Bulgaria, dar si decat tari din fosta Iugoslavie, precum Albania, Macedonia sau Muntenegru. Romania se afla pe locul 34 din tot atatea tari europene al caror sistem medical a fost analizat pentru realizarea indexului pe anul 2017, potrivit HotNews.

Tara noastra ocupa ultimul loc sau unul dintre ultimele locuri la majoritatea indicatorilor importanti luati in calcul pentru realizarea clasamentului: drepturile si informarea pacientilor, accesibilitatea (timpii de asteptare pentru tratament), rezultatele tratamentelor, gama de servicii oferite si extinderea lor, preventia si farmaceuticele.

Romania in Indexul European al Consumatorului de Sanatate

Romania este pe primul loc in clasament la rata infectiilor intraspitalicesti rezistente la tratament, la mortalitatea infantila si pe primele locuri la mortalitatea din cauza cancerului si a bolilor cardiovasculare.

Combinatia acestor indici - rezultati din studii si baze de date internationale si din chestionare administrate asociatiilor de pacienti - isi propune sa descrie felul in care consumatorul de servicii medicale este servit de propriul sistem.

Citeste si:
RAPORT: Ce spune INSP despre circulația tulpinii britanice în România
RAPORT: Ce spune INSP despre...

Puteti vedea intregul raport aici.

Sursa foto: Shutterstock / janews

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri