Spitalul Monza si Centrele de Excelenta ARES vor investi in urmatorii 5 ani 4,5 milioane de euro in proiectul Ritmico, o retea nationala de clinici-butic axate pe investigarea si diagnosticul afectiunilor cardiovasculare. Planul este ca pana la finalul anului 2022 sa fie infiintate 30 de clinici in orase cu peste 50.000 de locuitori, prima clinica din retea functionand deja incepand cu 20 martie in Giurgiu.

“Proiectul il aveam in plan inca din 2013, de atunci l-am gandit si pregatit la nivel de concept si asteptam sa ne maturizam in piata si sa stabilim procedurile pe care le vom introduce. In acel moment noi aveam doar cardiologie interventionala si ne lipsea un punct important - chirurgia cardiaca, iar dupa ce am incheiat parteneriatul cu spitalul Monza am decis ca momentul potrivit pentru lansarea proiectului Ritmico”, a relatat, pentru wall-street.ro, Iulian Plescan, COO al Centrelor de Excelenta ARES.

Spitalul Monza si Centrele ARES isi propun ca pana in anul 2023 pacientii din majoritatea oraselor din Romania sa aiba acces la servicii medicale la standarde internationale si expertiza medicilor cardiologi din tara si strainatate. Astfel, vor fi inaugurate in jur de 6 clinici pe an, pentru anul in curs fiind in plan clinici la Constanta, Bucuresti, Focsani, Buzau, Pitesti si Giurgiu, unde unitatea primeste deja pacienti. Urmeaza Braila, Calarasi si alte orase, care vor fi anuntate pe parcurs.

Peste 60% din pacienti vin din afara Bucurestiului

Monza si ARES investesc intr-o retea de clinici“In Bucuresti in jur de 60% din pacientii nostri vin din afara si atunci este important sa monitorizam pacientul inainte si dupa interventie. Pacientii ajung in Bucuresti cand au nevoie de tratamente, care sunt complexe sau mai putin complexe si atunci am decis sa promovam preventia. Oamenii ar trebui sa inteleaga ca mersul la cardiolog nu e lucru rau, e o normalitate si o data la doi ani de zile este minimul necesar pe care trebuie sa-l faci. Costurile sunt mici, vorbim de 350 lei un pachet complet de investigatii, care include consultatie, ecografie cardiaca, EKG si tot ce trebuie sa stie medicul despre pacient la inceput. Am ales orasele mici cu peste 50.000 de locuitori pentru ca medicina privata in ultimul timp a avut ca target orasele mari, unde exista un real succes din punct de vedere financiar. In Cluj, Bucuresti sau Timisoara evident ca lucrurile vor merge bine, dar in orasele mici e mai mare nevoia”, a precizat Iulian Plescan.

Investitia in fiecare clinica este de aproximativ 120-150.000 de euro, aceasta este alocata pentru dotarea (peste 70% din investitie este destinata echipamentelor medicale) si amenajarea spatiului inchiriat. Conceptul de clinica butic reprezinta un spatiu, in general de mici dimensiuni,2-3 cabinete, cu dotari de ultima generatie, in care sunt efectuate investigatii pentru afectiunile cardiovasculare: ecografie cardiaca, ecografie transesofagiana, ecografii dopller vasculare, arterialesi carotidiene, electrocardiograma, monitorizari holter EKG si TA, teste de efort. In multe dintre orasele in care urmeaza sa se deschida aceste clinici, o parte dintre aceste investigatii nu sunt disponibile.

Monza si ARES investesc intr-o retea de clinici

“Ne-am dori sa constatam ca pacientii sunt sanatosi, dar din pacate in Romania statisticile nu arata chiar bine. 60% din afectiunile care cauzeaza deces sunt afectiuni cardiovasculare si vedem autoritatile cum trimit semne de alarma, dar noi am inceput sa facem ceva. Noi vrem sa construim un soft medical pe care il punem la punct si il pregatim pentru echipa noastra si centrele noastre, astfel incat sa avem un timeline al pacientului de la primul lui apel pana la sfarsit. E foarte greu pentru un medic in momentul in care vine pacientul la el la consultatie sa treaca repede prin toate documentele pe care le are, care nu sunt toate complete sau mai sunt neinteligibile. Peste cativa ani ne va fi mai usor sa investigam un pacient in provincie si cu un simplu click vom avea o echipa de medici care sa-si spuna parerea despre cazul pacientului”, a spus COO-ul Centrelor de Excelenta ARES.

In cliniclie din reteaua Ritmico vor consulta medici de la Bucuresti, de la spitalul Monza si Centrele de Excelenta Ares sau medici locali. “In Romania sunt peste 3.000 de medici cardiologi si, cu siguranta, daca ar fi mai multi nu ar fi un lucru rau, doar ca din ce am observat e ca majoritatea aleg orasele mari, unde sunt echipe mari de medici, si raman acolo. Cu toate acestea, sunt multe orase mici in care gasim medici buni si nu avem o problema cu a gasi medici buni chiar si in provincie si care sa ramana acolo. In momentul de fata in Giurgiu muncim cu o echipa de medici din Bucuresti. Cum ii convingem? Evident ca medicii vor castiga bani si asta este un punct minim, dar niciodata nu pornim discutia de la bani, pentru ca scopul nostru nu este sa facem bani, scopul este sa facem medicina”, a mai spus Plescan.

Sa eliminam zicala “cel mai bun medic e trenul spre Bucuresti”

“Ne dorim foarte mult sa ducem acest proiect la bun sfarsit indiferent de piedicele pe care o sa le avem si vom ramane specializati in acest domeniu din medicina. E foarte simplu sa te lasi pacalit crezand ca le poti face pe toate, dar adaugand mai multe specializari dai atentie mai putina fiecareia in parte. Vrem sa eliminam zicala <<cel mai bun medic e trenul spre Bucuresti>> si sa imprastiem medicina buna in toata tara. Daca pacientii au probleme mai complexe pot merge in centrele regionale pe care le avem, chiar urmeaza sa deschidem si un spital la Cluj. Astfel, daca pacientul in orasul sau nu gaseste o solutie de tratament, sa poata merge in proximitate, fara sa vina neaparat pana la Bucuresti”, a conchis Plescan.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri