Primarul Capitalei Sorin Oprescu se gandeste sa achizitioneze o flota de masini electrice, pentru a inlocui taxiurile care transporta clientii de la marile hoteluri ale capitalei catre aeroport sau gara, insa avand in vedere ca doar 8 tari pe glob au asa ceva proiectul nu pare viabil.
Taxiurile electrice ar putea contribui la reducerea poluarii spune Oprescu si ii va face pe bucuresteni sa fie mai interesati de aceste automobile, scrie realitatea.net.

Pentru a fi implementat proiectul trebuie ca in parcarea fiecarui hotel sa fie montate prize speciale, la care taxiurile electrice se pot alimenta.

La nivel global cele mai mari piete pentru masini electrice sunt Japonia, America, China, Franta si Norvegia.

Danemarca este singura tara din Europa unde exista un numar mic de taxiuri electrice, sub zece, modelele Nissan Leaf si Renault Fluence. Proiectul a demarat anul acesta in primavara.

Urmatoarea tara europeana cu taxiuri electrice ar putea fi Marea Britanie.

Mai putin de zece taxiuri electrice sunt si in Brazilia, modelul Nissan Leaf. Columbia are in plan sa aduca 49 de masini BYD e6 pe strazile din Bogota.

Cel mai mare numar de taxiuri electrice este in Mexic, unde de anul acesta circula 70 de autoturisme Nissan Leaf.

Si in Japonia circula taxiuri electrice, iar Nissan Leaf ramane cel mai bine vandut model pe aceasta piata. Un proiect pilot a demarat, de asemenea, in America cu autoturisme Nissan Leaf.

China are pe strazi taxiuri electrice, produse local, crossover-ul BYD e6.

Tara care vrea pe strazi cele mai multe taxiuri electrice este Costa Rica, care a comandat 200 de unitati BYD e6.

Americanii au fost primii care s-au gandit la taxiuri eco, asa ca in anul 2000 au inceput sa introduca masini hibride in San Francisco si New York, cele mai multe automobile fiind Toyota Prius. Taxiuri hibride mai gasim si in Franta si Canada.

Cum comentati ideea primarului? Putem avea asa ceva in Romania? Ati vazut taxiuri electrice in strainatate?

Sursa foto: www.automotiveworld.com


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri