Toyota Romania, importatorul marcilor japoneze Toyota si Lexus, se asteapta anul acesta ca piata auto sa se mentina la nivelul de anul trecut, 72.000 de unitati, iar in 2014 sa inregistreze o crestere modesta de 5%, considera Oana Dumitrache, senior brand managerul companiei.

"Piata auto se va mentine anul acesta la nivelul de anul trecut, urmand sa inregistreze o usoara crestere, de 5%, incepand din 2014", este de parere managerul Toyota.

Vanzarile Toyota Romania sunt estimate la 2.600 de unitati Toyota si Lexus, jumatate fiind flote. Livrarile Lexus vor fi sub 100 de unitati.

"Anul acesta, Toyota va ramane la un volum constant comparativ cu anul 2012, dar avand in vedere faptul ca piata auto in totalitatea sa a scazut va insemna automat o crestere in cota de piata, se va duce undeva la 3,7%-4%", mai spune Dumitrache.

Aproximativ 30% dintre masinile comercializate de Toyota Romania au tractiune integrala.

Toyota a lansat in septembrie cea de-a unsprezecea generatie a modelului Corolla, care a iesit pe portile uzinei pentru prima oara in 1966.

Pentru anul acesta, Toyota se asteapta sa livreze in Romania circa 200 de unitati Corolla, iar anul viitor peste 450 de unitati. Compania vrea ca noua Corolla sa detina in 2015 circa 7% din segmentul C.

Toyota are in Romania 21 de showroom-uri, ultimul fiind inaugurat in august la Sibiu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri