Directorul pentru proiecte regionale al Daimler, Lothar Ulsamer, era in cautarea unui teren in apropiere de Stuttgart, unde se afla sediul central al grupului, iar baza de la Immendingen a fost considerata o alegere perfecta, relateaza Bloomberg, scrie Mediafax.

Armata germana sa pregateste sa elibereze baza, iar Daimler negociaza achizitia complexului amplasat pe 500 de hectare, unde vrea sa construiasca ateliere, un tunel de testare a farurilor si o pista de testare.

"O baza militara este perfecta. Transformarea unui teren agricol intampina deseori opozitia fermierilor si ecologistilor", a spus oficialul Daimler.

Tranzactia este parte a celui mai mare transfer de proprietati militare efectuat vreodata in Germania, unde fortele armate sunt intr-un proces de restrangere, iar Marea Britanie si Statele Unite inchid bazele infiintate in Germania dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial.

BMW extinde campania de...
Citeste si: BMW extinde in Romania campania de verificari anuntata in august

Militarii urmeaza sa evacueze in total 370 de kilometri patrati de teren, de peste sase ori marimea Manhattan-ului, creand oportunitati pentru companii ca Daimler si investitori interesati sa cumpere terenuri pentru locuinte de lux, proiecte de energie solara si fabrici.

In luna mai, Statele Unite au eliberat Benjamin Franklin Village din Manhheim, cea mai mare baza detinuta in Germania, unde se afla 2.000 de apartamente, patru scoli, o benzinarile, un cinematograf, o biserica si un fast food.

Majoritatea licitatiilor de vanzare a fostelor baze militare vor avea loc in 2014-2015.

Motivul pentru care masinile...
Citeste si: Motivul pentru care rablele nu mai sunt acceptate la casat fara ITP