E regula! Ramai cu permisul suspendat daca nu-ti platesti amenzile in 30 de zile

Soferii care nu achita amenzile pentru contraventii rutiere vor fi notificati de Politie in termen de 30 sau 35 de zile ca in urmatoarele 15 zile le va fi suspendat permisul de conducere, conform proiectului noului Cod rutier a declarat ministrul Daniel Constantin.

"Problema se pune la cei care nu isi platesc amenzile in 30 de zile sau 35 de zile - cum va fi forma finala - ei vor fi notificati ca in urmatoarele 15 zile li se suspenda permisul de conducere. Este un detaliu care urmeaza sa fie stabilit, 30 sau 35 de zile, la care se mai adauga 15 zile pe baza unei notificari pe care Ministerul de Interne o trimite catre persoana respectiva", a spus Constantin, citat de Mediafax.

Guvernul a amanat din nou adoptarea noului Cod rutier, pentru a clarifica detaliile tehnice de constituire a contului unic in care sa fie varsate toate sumele incasate din amenzile percepute pentru contraventii si infractiuni.

Conform ultimelor modificari, sumele aferente amenzilor percepute pentru contraventii rutiere vor fi varsate intr-un cont unic deschis la Trezorerie, din care vor fi transferate ulterior catre primarii si care va fi verificat de catre Politie, permisul de conducere urmand sa fie suspendat daca amenda nu este achitata.

Guvernul amana din nou adoptarea noului Cod rutier

Citeste si:
Cea mai „scumpă” terasă - 7 lei berea, 5.000 de lei amenda
Cea mai „scumpă” bere: Cât au...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri