Gropa este asupata "temporar" cu ciment in loc de asfalt, potrivit site-ului, care citeaza ziarul bulgar 24 Ceasa, fara alte precizari in acest sens.
"Problema este mai mare decat gaura", scrie publicatia bulgara, precizand ca in urma ploilor din ultima saptamana apa a patruns in compartimentul din beton de sub pod, in care sunt instalate cabluri de comunicatii.

Angajati de la Agentia pentru Instrastructura Rutiera au examinat pagubele vineri. Alta verificare extinsa a instalatiei urmeaza sa fie efectuata, la care vor participa experti din cadrul Institutului Central pentru Tehnologia Drumurilor, Norme si Standarde Nationale si Europene, potrivit site-ului. Ei urmeaza sa evalueze starea podului si sa stabileasca ce anume a provocat aceasta paguba, la doar cateva luni dupa ce a fost hidroizolat si asfaltat.

In aprilie, inainte de lansarea acestui al doilea pod intre Bulgaria si Romania, o gaura a blocat traficul rutier pe Podul Ruse-Giurgiu, a carui constructie a fost finalizata in 1954.

Podul Vidin-Calafat face parte din Coridorul paneuropean de transport IV. Valoarea totala a proiectului a fost de 282 milioane de euro, dintre care 106 milioane de euro au fost fonduri europene, restul sumei provenind din finantari la nivel national din cele doua tari vecine si investitii private. Proiectul a fost demarat la sfarsitul anilor '90, dar a fost amanat in mai multe randuri.

Citeste si:

Potrivit unor estimari, peste 415.000 de vehicule vor traversa podul in primul an de operare - 186.000 de autoturisme, 20.000 de autobuze, 209.000 de camioane - si 4.745 de trenuri - 730 de pasageri si 4.015 de marfa. Numarul vehiculelor ar urma sa atinga 8.504 pana in 2030, potrivit unor estimari.

Investitia urmeaza sa fie amortizata in 12-15 ani, potrivit autoritatilor bulgare. Podul are 1,8 kilometri lungime si patru benzi rutiere, cale ferata, piste pentru pietoni si biciclete.

Taxa de trecere a podului este aceeasi ca la Ruse-Giurgiu, de la sase la 37 de euro, in functie de tipul de vehicul. Nu platesc taxa pietonii, biciclistii, vehiculele pompierilor, politiei si ambulantele.