Traficul feroviar pe podul mixt de la Calafat-Vidin va fi deschis incepand de sambata, a anuntat Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA.

Primul tren pentru public va circula pe ruta Craiova - Vidin si retur, traversand noul Pod Calafat - Vidin, cu plecare din Craiova la ora 13,19 si sosire in Vidin la ora 16,30. Trenul de intoarcere va pleca din Vidin la ora 17,40 si va sosi in Craiova la ora 21,06, scrie Agerpres.
Potrivit CFR, circulatia feroviara pe podul mixt (rutier/feroviar) de la Calafat - Vidin, al doilea punct de trecere peste Dunare, va asigura un flux direct pentru traficul de calatori si de marfa si va reduce timpul necesar pentru parcurgerea distantei Craiova - Golenti - Vidin.
Pentru legatura feroviara pe podul mixt de frontiera intre cele doua tari, peste fluviul Dunarea, s-au executat lucrari de modernizare a 5,9 kilometri linie simpla pana la statia Golenti, 1,9 km cale ferata in statia Golenti (4 linii) si constructia a 3,2 km linie noua simpla electrificata care permite accesul direct de pe pod pe calea ferata Golenti-Calafat.
"Prin racordarea caii ferate existente Craiova - Calafat (ramura sudica a Coridorului IV Pan-European) la noul pod mixt de la Calafat-Vidin, sistemul feroviar va contribui, astfel, la dezvoltarea economica din judetele Dolj si Mehedinti, prin cresterea capacitatii de transport de marfuri si promovarea distributiei marfurilor in aceasta regiune, si nu in ultimul rand la consolidarea relatiilor economice dintre Romania si Bulgaria", se mentioneaza in comunicatul citat.
Evenimentul de inaugurare programat sambata, in statia de cale ferata Calafat, va beneficia de prezenta oficialitatilor din cadrul Ministerului Transporturilor, a reprezentantilor companiilor feroviare si autoritatilor locale.
Valoarea investitiei pentru podul mixt Calafat-Vidin, in cazul Romaniei, a fost de 27.538.471,88 euro, sursa de finantare fiind asigurata de Comisia Europeana, cu fonduri nerambursabile (75%) si de Guvernul Romaniei, cu fonduri de la bugetul de stat (25%)
Constructia, al doilea punct de trecere peste Dunare, are o lungime de aproximativ 2 kilometri, 4 benzi rutiere (doua pe fiecare sens), o linie simpla de cale ferata, doua trotuare si o pista pentru biciclisti.
Podul Calafat-Vidin a fost inaugurat in luna iunie a anului trecut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri