"Imi pare rau ca s-au pierdut doi ani, din 2010 pana in 2012 nimeni nu s-a gandit cum sa faca aceste lucruri sa functioneze", a spus Ponta, adaugand ca este convins ca, impreuna cu ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, va inaugura, la momentul respectiv, primul tren care va trece pe noua linie, relateaza Mediafax.

Premierul a tinut totodata sa precizeze ca metroul va fi trecut in administrarea Primariei, dar Guvernul va finanta in totalitate toate investitiile incepute.

La randul sau, ministrul Transporturilor a aratat ca spera ca ritmul lucrarilor sa fie mentinut, deoarece traficul din Drumul Taberei este un "calvar".

Citeste si:

Tronsonul de metrou Drumul Taberei-Universitate va fi pus in functiune in 2016, cu o intarziere de un an.
Cu o lungime totala de aproximativ sase kilometri, tronsonul de metrou va avea zece statii, la Raul Doamnei, Valea Argesului, Valea Ialomitei, Romancierilor, Parcul Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militara, Eroilor, si va acoperi, in principal, un bazin cu un numar de peste 300.000 de locuitori din sectoarele 5 si 6 ale Capitalei.

Primele trenuri pe Magistrala 5, de la Raul Doamnei si de la statia Valea Ialomitei, pana la Eroilor, ar fi trebuit puse in functiune in cursul anului 2015.