Asociatia Pro Infrastructura estimeaza ca magistrala de metrou M5 Drumul Taberei-Eroilor va fi inaugurata in toamna anului 2019, daca se va semna in urmatoarele 30-60 de zile contractul pentru sistemul de siguranta si automatizare a circulatiei. Ministrul Transporturilor si Metrorex sustin, insa, ca metroul in Drumul Taberei va circula din primavara anului viitor.

"Cand se va inaugura linia? Dificil de spus deoarece, in continuare, licitatia sistemului de siguranta si automatizare a circulatiei nu are un deznodamant. Oficialii Metrorex se pare ca doresc sa semneze, acum in septembrie, contractul pentru acest sistem cu firma desemnata castigatoare, chiar daca batalia in instanta nu s-a terminat, compania contestatoare putand face recurs", scrie Asociatia Pro Infrastructura.

Din momentul in care contractul este parafat, trebuie sa treaca cel putin noua luni de zile operationalizarea sistemului de management al traficului, fara de care trenurile de metrou nu pot circula avand calatori la bord, informeaza asociatia.

Testele (fara pasageri) sunt programate sa inceapa in luna ianuarie.

"Realist vorbind, estimarea noastra, in acest moment, este ca deschiderea va fi undeva in toamna lui 2019, daca se va semna in urmatoarele 30-60 de zile contractul amintit mai sus si daca se vor accelera lucrarile in statiile intarziate", scrie Pro Infrastructura.

Profitul net al Romgaz a...
Citeste si: Profitul Romgaz a crescut cu 16% in primul trimestru

Documentatia licitatiei pentru achizitia noilor trenuri de metrou ale magistralei M5 a fost trimisa pe SICAP, noul Sistem Electronic de Achizitii Publice, care inlocuieste vechiul SEAP. Agentia Nationala pentru Achizitii Publice (ANAP) trebuie sa isi dea acordul si apoi pot fi depuse ofertele. Metrorex vrea sa achizitioneze, intr-o prima faza, 13 garnituri pe Drumul Taberei-Eroilor si apoi inca 13 aferente sectiunii Eroilor-Iancului (cand aceasta va fi construita).

Sursa foto: Facebook Asociatia Pro Infrastructura

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Ce investitii publice URIASE pregateste Guvernul in 2015