Grupul Policolor Orgachim, cu afaceri de 70 de milioane de euro, va fi vandut pe bucati incepand de anul viitor. Prima divizie vanduta va fi chimicale in 2014, apoi rasini in 2015 si vopsele in 2016-2018.

„Primul exit pe care l-am face noi ar fi pe partea chimica anul viitor. In acest sens avem discutii avansate. Deci nu se va vinde Policolor in intregime niciodata. Vom reloca fabrica din Bucuresti in 2015, iar terenul de 14 ha ar putea fi vandut integral sau partial, in functie de ofertele pe care le avem”, a declarat Ion Florescu, presedinte RC2.

Policolor va vinde divizia de vopsele auto Klar ultima, dupa ce va reloca fabrica din Bucuresti in 2015, in urma unei investitii de 4-6 milioane de euro. Compania ia in calcul vanzarea terenului actualei fabrici.

In prezent, Policolor produce peste 1.000 de tone de vopsele auto, reprezentand circa 8-10 milioane de euro din cifra de afaceri estimata la 30 de milioane de euro, care cuprinde si lacuri pe baza de apa, grunfillere, chituri, sisteme ready mix.

Klar ocupa prima pozitie in clasamentul furnizorilor de profil in functie de volumele desfacute pe piata, 41,5%, potrivit celui mai recent studiu realizat de compania de cercetare InterBiz, si locul doi in functie de valoarea vanzarilor, cu o cota de 20,5% intr-un sector evaluat la 25 milioane de euro. In ultimii 4 ani, piata de vopsele auto a fost in scadere.

„Suntem multumiti de performantele anului in curs iar in 2014 vom urmari sa ne consolidam pozitia, odata cu cresterea volumelor atat pe piata locala cat si in Bulgaria si Moldova, unde produsele Klar cumuleaza circa 10% din piata”, a declarat Gabriela Ghita, director de marketing Klar Professional in cadrul Policolor.

Anul 2014 va reprezenta pentru Klar Professional extinderea si penetrarea pe piete noi. In aceasta directie au fost demarate exporturi, de volum mic pentru moment, in Italia si au fost incheiate parteneriate cu distribuitori nationali pe piata franceza.

„Pe lista scurta a pietelor vizate, pe termen scurt si mediu, intra atat Ungaria precum si Ucraina sau Turcia”, a declarat Gabriela Ghita.
Pregatirile pentru realizarea a noi produse au inclus investitii de circa un milion de euro, in decurs de un an si jumatate, in echipamente pentru modernizarea departamentului de cercetare si dezvoltare al Klar Proffesional.

KLAR Professional este divizia specializata in vopsele auto a Policolor, cel mai mare producator cu traditie pe piata din Romania (din 1965). Cu o istorie de peste 40 de ani in industria vopselelor auto, KLAR Professional este compania cu un nivel avansat de experienta in producerea de vopsele auto OEM, aftermarket si de sisteme complete pentru refinisarea autovehiculelor.

Grupul Policolor – Orgachim opereaza doua mari unitati de productie: Policolor Romania si Orgachim Bulgaria si este liderul regional in domeniul tehnologiei vopselelor si lacurilor in zona Sud-Est Europeana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri