Klar Professional, producatorul roman de lacuri si vopsele auto detinut de Policolor, a lansat o noua linie de vopsele auto Ultra Color, in urma unei investitii de o jumatate de milion euro si un an de cercetari.

Compania a achizitionat anul acesta zece spectofotometre X – Rite, aparate care citesc si interpreteaza culoarea direct pe caroseria automobilului. Un astfel de aparat costa in jur de 5.500 de euro. Informatiile citite de catre X-Rite sunt furnizate softului Klar Ultra care identifica reteta culorii. Soft-ul Klar Ultra cuprinde mai mult de 80.000 de culori si nuante pentru majoritatea automobilelor aflate in circulatie. In cazul in care culoarea nu este prezenta in softul dedicat, echipa de Cercetare & Devoltare a Klar Professional o poate devolta in termen de maxim 48 de ore de la primirea solicitarii, pe baza curbei de culoare sau a informatiilor citite de aparat.

Ultra Color are o acuratete ridicata a culorilor iar lacurile si fillerele Ultra ofera stralucire, respectiv rezistenta ridicata, suprafetei reparate, cu mai putine sanse de exfoliere din cauze mecanice sau de mediu. Gama Ultra Color reuneste intreaga paleta de produse necesare unei reparatii de caroserie: Vopsele 1K si 2K Ultra Color, Lacurile Ultra Clear Diamond si Ultra Clear Saphire, intaritor Ultra Hardner, Diluant si Chitul Ultra.

Retail jobs

„Noua gama a fost dezvoltata in primul rand cu ajutorul informatiilor colectate de echipa Klar de la cele peste 2.000 de service-uri auto care vopsesc cu produse Klar. Am luat in considerare cerintele lor pentru vopsele si lacuri, problemele de care se lovesc, criteriile de calitate iar echipa tehnica le-a transpus in Ultra Color”, a declarat Bogdan Jambori, director comercial divizia Klar Professional.

Dimensiunea pietei de reparatii auto:

  • Service-uri autorizate RAR: 9.656 unitati.
  • Service-uri auto care efectueaza lucrari Vopsitorie/ Retusuri: 1.275 ( Sursa: RAR ).
  • Numarul REAL estimat este de aprox. 1500 unitati service care efectueaza lucrari Vopsitorie/ Retusuri.
  • Service-uri auto care functioneaza fara autorizatie. Estimativ: 4000 - 5000 de unitati.
  • 62% dintre lucrari se realizeaza in service-uri autorizate RAR.
  • 38 % dintre lucrari se realizeaza in service-uri neautorizate.

Piata de refinish auto

Citeste si:
Policolor relocheaza fabrica in zona de est a Capitalei
Policolor relocheaza fabrica...

Conform datelor colectate din piata de catre Klar Professional si Asociatia Societatilor de Service Auto Independente, valoarea medie a unei daune decontate de catre societatile de asigurare ajunge la circa 1.100 de euro, valoare din care 68% reprezinta cheltuieli cu piese de schimb, 13% manopera iar 19% valoarea materialelor de vopsitorie.

In cazul unei reparatii care este decontata de catre client valoarea medie ajunge la 1.200 de lei, din care 22% o reprezinta materialele de vopsitorie. In acest caz se utilizeaza cu preponderenta materiale din segmentul economic si mediu.In privinta evolutiei sectorului de vopsele pentru auto refinish, reprezentantii Policolor apreciaza o stagnare a volumelor de materiale consumate si o reducere de pana la 3-5% a valorii lor, in urma presiunii pe costul de reparatie in vopsitorie. Conform statisticilor si informatiilor colectate din piata, in medie numarul de piese revopsite in cazul unei daune este de 2,7 elemente.

Citeste si:
Policolor il numeste pe Bogdan Jambori in functia de director al...
Policolor il numeste pe...

Piata de vopsele auto din Romania se ridica la circa 40 de milioane de euro. Anul 2013 a fost cel mai slab din ultimii cinci ani, primii zece jucatori (Policolor, Standox/DuPont, Dupont refinish, PPG, Basf refinish/Glasurit, Sprint, HB Body, De Beer, Akzo Nobel, Kober) au inregistrat o cifra de afaceri cumulata de 25 de milioane de euro, in scadere de la 26 de milioane euro in 2012 si 29,5 milioane euro in 2011.

Grupul Policolor – Orgachim opereaza doua mari unitati de productie: Policolor Romania si Orgachim Bulgaria si este liderul regional in domeniul tehnologiei vopselelor si lacurilor in zona Sud-Est Europeana. Klar Professional este furnizor de sisteme complete pentru sectorul de refinisare auto: vopsele si lacuri pe baza de apa, grunfillere, chituri, sisteme ready mix. Portofoliu Klar a ajuns la peste 500 de produse. Policolor este unul dintre cei mai mari producatori de lacuri si vopsele din Romania, pe o piata pe care mai concureza cu Kober, Deutek, Azur, Fabryo sau Daw Benta.

Citeste si:
BASF: Culorile concept ajung pe masini dupa 3-5 ani
BASF: Culorile concept ajung...
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri F