Policolor S.A., unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata locala de lacuri si vopsele, anunta finalizarea constructiei noii fabrici din Bucuresti, dupa o investitie de 7 milioane de euro, care include si valoarea terenului.

Localizata intr-un complex cu o suprafata de 2,5 hectare, alaturi de un depozit modern, fabrica va produce vopsele, tencuieli, emailuri, lacuri, precum si produse conexe acestora (grunduri, amorse etc.).

Noul complex in care sunt pozitionate fabrica si noul depozit de 5.000 mp, va avea logistica si distributia internalizate, si are ca obiectiv atat cresterea calitatii si cantitatii de produse Policolor, cat si optimizarea si eficientizarea livrarii acestora catre clienti. Constructia a fost finalizata la mijlocul lunii iunie, iar in perioada imediat urmatoare, noile unitati de productie vor trece prin fazele de amplasare si testare, urmand sa inceapa sa functioneze in vara acestui an.

Un numar de elemente au fost transferate de la unitatea din Theodor Pallady. Depozitul a fost dotat si el cu echipamente noi de stocare si gestiune si va beneficia si de un WMS (warehouse management system) modern, care nu era disponibil la unitatea din Pallady. WMS va permite inregistrarea exacta a stocurilor si alegerea lor rapida si corecta pentru clienti.

„Pentru echipamentele si sistemele nou implementate, alaturi de constructia efectiva a noii facilitati de productie, am investit 4,3 milioane de euro. Mai mult, noul depozit va deveni o parte esentiala a capacitatii noastre imbunatatite de distributie pentru intreaga tara si in special pentru Bucuresti si sudul Romaniei”, declara David Jordan, CEO Policolor Orgachim.

Vanzari mai mari in 2019

Grupul Policolor a generat venituri operationale consolidate de 64,2 milioane de euro in 2018. Pentru 2019, Grupul Policolor estimeaza vanzari in valoare de 69,8 milioane de euro, in crestere cu 8,7% fata de anul precedent, iar EBITDA este bugetat la 3,9 milioane de euro, tot in crestere fata de 2018.

Policolor, producator de lacuri si vopsele cu o experienta de peste 50 de ani in Romania, ofera solutii si produse pentru decorarea si finisarea casei - sub brandurile SPOR, DEKO Professional, CasaBella, Vinarom, sisteme complete pentru refinisarea autovehiculelor - sub brandurile Klar Professional, Klar Ultra, Emaur si Silverpol - in cadrul Policolor Automotive si produse destinate acoperirilor industriale cu arie larga de aplicabilitate, aflate in cadrul Policolor Industrial Coatings.

Produsele Policolor sunt prezente in peste 3.000 de magazine de retail traditional, in marile retele de bricolaj din Romania si in peste 1.000 de service-uri auto din tara. Compania dispune in prezent de o retea de 8 magazine proprii. Grupul Policolor – Orgachim opereaza doua mari unitati de productie: Policolor Romania si Orgachim Bulgaria si este liderul regional in domeniul tehnologiei vopselelor si lacurilor in zona Sud-Est Europeana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri