Ramona Manescu a precizat, dupa audierile din comisiile reunite de industrii si servicii din Parlament, ca infrastructura din Romania are nevoie de investitii foarte mari, in conditiile in care acestea nu au fost facute la timp si constant.
"Ne aflam in momentul in care, daca am aduna bugetele tuturor ministerelor, tot nu am acoperi nevoia pe care infrastructura din Romania o are, de dezvoltare. Nu am cum sa fiu multumita, din punctul acesta de vedere, cu bugetul", a spus ea.
Ramona Manescu a precizat ca este multumita ca acele proiecte care se afla in derulare, pe fonduri europene, si cu contributia de la bugetul de stat, sunt deja prevazute si exista alocari pentru ca aceste proiecte sa continue.
Ea a mai aratat ca exista si perspectiva alocarii bugetare pentru perioada de programare 2014-2020, care ofera un plus de finantare pentru proiectele noi, precum fondurile de coeziune.
Ramona Manescu a mai declarat ca s-a reusit dublarea subventiilor pentru pensionari, elevi, studenti, categoriile defavorizate si cele cu dizabilitati.
Ministrul Transporturilor a mai declarat ca, pentru anul viitor, asa cum s-a construit bugetul si cum s-a convenit cu FMI, companiile din subordine nu au voie sa mai faca arierate, iar cele pe care le au in prezent trebuie platite, bugetul acoperind acest lucru.
"Sper ca si managementul privat al companiilor sa vina cu solutii realizabile, concrete, prin care sa se intample acest lucru", a mai spus Manescu.