Doi ministri francezi au cerut grupului auto PSA Peugeot Citroen sa-si reconsidere intentia de a constitui provizioane de 21 de milioane de euro pentru plata pensiei anuale a directorului general, Philippe Varin, care urmeaza sa paraseasca postul in 2014.

Ministrul Industriei, Arnaud Montebourg, si cel al Finantelor, Pierre Moscovici, au transmis companiei auto ca trebuie sa-si reanalizeze planurile, dupa ce sindicatele au cerut sefului companiei sa renunte cel putin la o parte din pensia anuala, de 310.000 de euro, scrie Mediafax.

Varin va renunta la postul de sef al Peugeot in 2014, cu trei ani inainte de incheierea contractului, urmand sa fie inlocuit de Carlos Tavares, fost director operational executiv (COO) la Renault.

Grupul auto se confrunta cu probleme financiare in contextul dependentei de vanzarile de pe piata europeana, aflata in declin in ultimii ani. Parte a unui program de restructurare, Peugeot desfiinteaza peste 10.000 de locuri de munca si a propus intrarea in actionariat a statului francez si a producatorului auto chinez Dongfeng Motor.

In conformitate cu practicile Peugeot, Varin nu va primi un pachet financiar la plecarea din companie, spre deosebire de directorii altor mari companii franceze, a anuntat grupul.

Varin nu a primit bonus incepand din 2011, a afirmat un purtator de cuvant al Peugeot, iar pensia pe de care ar trebui sa beneficieze este mai scazuta decat cele acordate de alte corporatii franceze.

Provizionul de 21 de milioane de euro trebuie sa acopere plata timp de 25 de ani a unei pensii anuale de 310.000 de euro net, dupa taxe si contributii sociale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri