Romania este mult mai atractiva pentru posesorii de Bentley, service-ul din Bucuresti este cu peste 30% mai ieftin decat cel din Viena, iar in regiune sunt tari fara reprezentanta, precum Moldova, Bulgaria, Serbia.

“Ora de lucru in service-ul Bentley din Bucuresti este cu peste 30% mai ieftina decat la Viena. Avem peste 260 de clienti inregistrati, dintre care 110 sunt de anul acesta”, a declarat pentru wall-street.ro Dana Cortina, directorul general Porsche Inter Auto Romania, importator si distribuitor exclusiv pentru marca Porsche si distribuitor exclusiv pentru marcile Bentley si Lamborghini.

Bentley Bucuresti a inregistrat anul acesta un numar record de clienti in service, 110, astfel ca numarul de posesori ai marcii care au trecut pe la reprezentanta a ajuns la 260 in cei 6-7 ani de activitate.

O ora de manopera la un model Bentley costa in Romania 600 lei (130 euro), iar in Austria 190 de euro.

Cele mai multe masini Bentley care au venit in service-ul din Pipera au fost modele Continental.

“Cea mai scumpa factura emisa de service a fost de 100-120.000 lei (26.000 euro) pentru o reparatie de caroserie”, a precizat Laura Bucur, directorul service-ului Bentley Bucuresti.

O revizie completa pentru un model Bentley este de 3.400 de lei (750 euro) si se face la un an sau 16.000 de km.

Bentley Bucuresti are un stoc de piese de 900 de repere. O comanda pentru o piesa vine in 5 zile, iar in regim de urgenta de pe o zi pe alta si se percepe o taxa speciala.

Sediul Bentley de 600 mp a fost inaugurat in noiembrie. La lansare a fost prezentat si noul Bentley Continental GT V8 S cu 528 cai putere si 680 Nm cuplu.

Pentru anul viitor PIA mizeaza pe vanzarea a 10-12 masini exclusiviste, dupa ce anul acesta a livrat 8 autoturisme Bentley. In 2012, PIA a vandut patru exemplare Bentley si trei Lamborghini.

La nivelul intregii companii, Porsche Inter Auto Romania se asteapta ca, pana la finele anului in curs, sa vanda 5.300 de masini noi. In ceea ce priveste cifra de afaceri, compania se asteapta ca aceasta sa atinga 131 de milioane de euro la sfarsitului 2013.

Porsche Pipera are o suprafata totala de 50.000 mp, o suprafata construita de peste 11.500 mp, un depozit de piese de schimb de 2100 mp si 500 de locuri de parcare rezervate clientilor. Centrul reuneste pentru prima data sub acelasi acoperis showroom-urile Audi, Bentley, Lamborghini, Porsche si Das Weltauto, dar si ateliere de service pentru marcile Audi, Bentley, Lamborghini si Porsche.

Porsche Inter Auto Romania face parte din Porsche Inter Auto GmbH & Co KG, reteaua globala de retail a Holdingului Porsche din Salzburg. Reteaua Porsche Inter Auto Romania comercializeaza, prin intermediul celor 5 centre auto, automobile Volkswagen, Skoda, Audi si SEAT. De la 1 august 2012, Grupul Volkswagen a devenit actionar unic al Holdingului Porsche.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri