"Ar fi fost mult mai usor, probabil, ca toate aceste moduri de transport sa fie gestionate in continuare de ministerul Transporturilor. A fost o decizie politica pe care eu o respect, nu am luat-o eu si nu am eu de ce s-o comentez, dar cu siguranta ar fi fost poate mult mai usor asa", a spus ministrul Transporturilor la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica de Pro TV, fiind intrebata daca ar fi vrut ca autostrazile sa ramana in continuare la Ministerul Transporturilor.

Ea a afirmat ca peste tot in statele europene, toate modurile de transport sunt gestionate de un minister, integrat.

"Decizia aceasta nu am luat-o eu. Eu am venit acum trei luni si jumatate in Ministerul Transporturilor. (...) Acum, cred ca toata lumea isi aminteste ca a fost deja o decizie ca drumurile nationale sa se intoarca la Ministerul Transporturilor si nu s-a intamplat inca acest lucru. Macar drumurile nationale. Daca autostrazile raman la domnul Sova (Dan Sova, ministrul delegat al Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine - DPIIS, n.r.), ok, raman la domnul Sova. Sa dea Dumnezeu sa se faca foarte multe autostrazi (...). Eu sper sa le faca. Chiar imi doresc sa le faca pentru ca e bine pentru toata lumea, nu doar pentru mine sau domnul Sova", a spus Manescu.

Intrebata de ce nu au revenit deja drumurile nationale la Ministerul Transporturilor, Manescu a spus ca nu stie, dar va adresa aceasta intrebare atat premierului, cat si lui Dan Sova.

Citeste si:

"Drumurile sunt la domnul Sova si trebuie facut un act normativ prin care autostrazile raman la domnul Sova si drumurile nationale trec inapoi la Ministerul Transporturilor", a mai spus Manescu.

CNADNR se afla in prezent in subordinea DPIIS, iar dupa divizarea companiei si infiintarea Autoritatii Nationale de Autostrazi, drumurile nationale urmau sa revina la Transporturi.

Pe de alta parte, Manescu a spus ca in prezent exista o discutie cu privire la trecerea fondurilor europene pentru drumurile nationale la Programul Operational Regional, gestionat de Ministerul Dezvoltarii condus de vicepremierul Liviu Dragnea, la POR, masura cu care nu nu va fi de acord.