Constructorul auto japonez prezentase deja in 2012 un vehicul cu aceasta destinatie, care a fost intre timp modificat dupa consultari cu primaria londoneza si autoritatea pentru transporturi a municipalitatii, scrie Mediafax.

Taxiul se va baza pe o platforma existenta, NV200, construita la Barcelona si Spania, si va fi dotat cu un motor pe benzina de 1,6 litri si cutie de viteze automata.

Caroseria a fost reproiectata pentru a respecta caietul strict de sarcini pentru taxiurile londoneze si a permite efectuarea unor viraje stranse.

Citeste si:

Nissan s-a angajat ca noul model va fi mai putin poluant decat taxiurile diesel care circula in prezent in capitala britanica, majoritatea construite de The London Taxi Company, salvata de la faliment si devenita filiala a grupului chinez Geely.

Compania germana Mercedes-Benz a lansat la randul ei un taxi negru londonez, Vito.
Nissan dezvolta si un taxi cu motorizare electrica, e-NV200, care ar urma sa fie lansat la Londra inainte de 2020.

In Londra exista circa 25.000 de soferi de taxi licentiati. Acestia sunt insa afectati de concurenta, dupa liberalizarea pietei, venita din partea minitaxiurilor, masini obisnuite care pot transporta pasageri doar la comanda si cu un tarif fix.