Tranzactie de 155 mil. dolari: Federal-Mogul a preluat o divizie Honeywell ce include si fabrica de la Ploiesti

Compania Honeywell a ajuns la un acord global privind vanzarea pachetului majoritar al diviziei sale Friction Materials catre Federal-Mogul, tranzactie ce include si fabrica de placute de frana de la Ploiesti.

Se estimeaza ca tranzactia de circa 155 milioane de dolari se va incheia in a doua jumatate a anului 2014.

Honeywell Friction Materials este un producator de placute de frana si componente pentru sisteme de franare destinate producatorilor de echipamente originale si pietei pieselor de schimb pentru autoturisme, camionete, vehicule comerciale, cai ferate, precum si alte aplicatii industriale.

Tranzactia va genera o pierdere fiscala ulterioara de aproximativ (0,04 dolari) per actiune, care va fi recunoscuta in raportul din trimestrul patru 2013; totusi nu se preconizeaza ca pierderea sa afecteze perspectiva financiara a Honeywell pentru cel de-al patrulea trimestrual anului 2013 sau pentru intregul an 2014.

“Deciziile de investitii din ultimii ani au imbunatatit in mod semnificativ pozitia competitiva actuala a diviziei de materiale de frictiune, mai rapid decat ne-am planificat initial. Desi activitatea este mult mai puternica in prezent, ea nu corespunde atentiei pe care Honeywell o concentreaza asupra tehnologiilor de baza diferentiate si planurilor de dezvoltare pe termen lung. Operatiunile consolidate pe care Federal-Mogul le desfasoara in domeniul componentelor pentru industria automobilelor corespunde mai bine din punct de vedere strategic dezvoltarii continue a diviziei materialelor de frictiune pe termen lung”, a spus Dave Cote, presedinte si CEO Honeywell.

Citeste si:
Medicii ATI din Ploiești demisionează dacă vor trata pacienți Covid...
Toți medicii de la ATI din...

Honeywell isi va continua activitatea legata de materiale de frictiune in mod normal, fara schimbari planificate in ceea ce priveste angajatii sau productia pana la finalizarea tranzactiei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Bolt lansează un serviciu de transport cu biciclete electrice
Setari Cookie-uri