Producatorul american de componente auto Honeywell a inaugurat la Ploiesti o fabrica de placute de frana in parcul industrial Ploiesti West Park, investitie ce va ajunge la 57 de milioane de euro in 2015 si va produce aproape 10 milioane de unitati pe an, o placuta de frana la 4 secunde.

In prezent, Honeywell a produs circa doua milioane de placute de frana de la inceperea activitatii in noiembrie anul trecut si pana in august. Honeywell Transportation Systems vinde placute de frana sub doua branduri, Bendix si Jurid.

De la Ploiesti, placutele de frana ajung pe piata europeana, in Romania, dar si in Mexic si China.

Noua unitate din Ploiesti a fost conceputa pentru a avea o suprafata mai mare de 14.000 de metri patrati de constructii acoperite si va crea peste 300 de noi locuri de munca in zona pana in 2015. In prezent, aici lucreaza 220 de persoane.

Unitatea de fabricare a placutelor de frana din Romania este prima fabrica Honeywell din Europa dedicata utilizarii exclusive a tehnologiei de fabricatie Hot Press pentru asigurarea eficientei energetice si reducerea termenelor de livrare.

Citeste si:
Patria vrea noi obligatiuni dupa 'coada' de investitori din 2019
Patria Bank vrea inca o serie...

Grupul mai detine in Romania doua fabrici, de sisteme electronice de siguranta vietii si securitate la Lugoj, respectiv de turbosuflante la Bucuresti, dar si cu o reprezentanta de vanzari.

Operatiunile din Romania ale Honeywell includ aproximativ 1.500 de angajati in cadrul diviziilor Automatizare si Control si Sisteme de Transport.

Honeywell este un grup industrial din Statele Unite, cu activitati in domenii precum industria aerospatiala si aparare, auto, energie, sectorul chimica sau cel petrolier.

Citeste si:
10 sfaturi nescoase din carti despre cum sa investesti pe bursa
10 sfaturi nescoase din carti...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Primaria S3 investeste mai multi bani in proiectul Laminor Plaza