Dacia Duster are un cost pe km mai mic decat un Smart Fortwo

Dacia Duster are cel mai mic pret de intretinere din primul an de utilizare, cu un cost de 48 de centi pe kilometru, iar la polul opus este un Mercedes V8 pe benzina care are un cost de 4,95 euro pe km, potrivit publicatiei franceze The Argus, citata de automobile.challenges.fr.

Pretul pe kilometru reprezinta pretul de lista combinat cu alte costuri de intretinere, revizii, consumul de carburant, pretul asigurarii, etc. Datele au fost calculate pentru primii cinci ani de utilizare, in care au fost parcursi intre 10.000 si 35.000 de km pe an.

In primii trei ani, o masina noua are cel mai mare cost pe km. Dacia Duster 1.5 diesel 90 CP are un cost de 48 de centi pe kilometru, iar pe locul doi este modelul Smart Fortwo cu doua locuri cu un cost de 55 centi pe kilometru. Renault Clio diesel 90 CP are un cost pe km de 90 de centi pentru primii 10.000 km si de 45 de centi daca parcurgem 25.000 km.

Dupa cinci ani in care au fost parcursi cate 35.000 km pe an, Duster are un pret pe kilometru de 20 de centi, iar Dacia Logan cu acelasi motor are un cost pe km de 18 centi. Alte modele care sunt avantajoase ca pret pe km sunt Audi A1 si Mini.

O masina diesel este amortizata doar daca parcurgem cel putin 20.000 de km pe an pentru ca are costuri de intretinere mai mari decat un model pe benzina, mai spun francezii. Dezavantajul masinilor pe benzina este ca au un pret de revanzare mai mic si ca nu sunt asa de cautate in piata auto second-hand.

Citeste si:
​​​​​​​Dacia lansează în România versiunea Pick-Up a modelului Duster
​​​​​​​Dacia lansează în...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri