Mai mult de jumatate dintre soferii romani si-ar dori o alta culoare pentru masina decat cea pe care o au in prezent, in topul preferintelor regasindu-se argintiul, negrul si rosul/visiniul/grena, potrivit unui studiu Daedalus Millward Brown.

Culorile cel mai des intalnite la masinile din Romania sunt: bleumarin/albastru (22%), argintiu (18%), rosu/visiniu/grena (15%), bej/gri (13%), negru (12%) si alb (11%). De cealalta parte, culorile mai putin intalnite sunt verde (6%), galben (2%) si maro/cafeniu (1%), potrivit Mediafax.

"Diferenta dintre culorile masinilor detinute si culorile pe care romanii si le doresc este oarecum normala daca tinem cont de aspecte precum moda, varietate si mai ales tipul achizitiei. Romanii cumpara preponderent masini second hand, situatie in care culoarea nu mai joaca un rol la fel de important ca atunci cand se achizitioneaza o masina noua. In astfel de cazuri, cumparatorul se uita mai intai la pret, consum, costuri de intretinere si, daca mai are de ales, la culoare", a aratat Alexandru Govoreanu, director de dezvoltare al vezicatface.ro.

Prin comparatie cu femeile, barbatii ar alege intr-o mai mare masura un autoturism de culoare argintie (22% barbatii vs. 17% femeile), bleumarin/albastra (16% barbatii vs. 11% femeile) sau bej/gri (10% barbatii vs. 6% femeile). Femeile sunt insa mai atrase de culorile rosu/visiniu/grena (25% femeile vs. 14% barbatii) si verde (6% femeile vs. 2% barbatii).

Pe masura ce veniturile cresc, romanii prefera mai putin culori precum argintiu sau bleumarin/albastru si aleg in schimb culoarea neagra sau bej/gri.

Lia Vasilescu: Salariul minim...
Citeste si: Lia Vasilescu: Salariul minim creste de la 1 decembrie

"Persoanele cu venituri mari au o inclinatie crescuta pentru achizitia de masini noi, ceea ce le permite sa-si aleaga cu mai multa usurinta culoarea. In acelasi timp, negrul se regaseste intr-o proportie semnificativ mai mare in gama de culori a masinilor premium. Aceasta explica de ce persoanele cu venituri ridicate detin intr-o masura mai mare masini negre", potrivit studiului Daedalus.

Pe categorii de varsta, tinerii pana in 35 de ani prefera masinile negre (31%), in timp ce persoanele cu varsta de peste 35 de ani prefera autoturismele de culoare argintie (25%).
Pe masura ce varsta creste, soferii se calibreaza si se adapteaza la optiunile pe care le au la dispozitie, alegand culori mai practice, mentioneaza raportul.

In ceea ce priveste culoarea, prin comparatie cu locuitorii din restul tarii, bucurestenii isi doresc intr-o mai mare masura masini de culoare bleumarin/albastru si mai putin autoturisme argintii sau albe.

Studiul a fost realizat prin interviuri online pe un esantion reprezentativ de 2.686 proprietari de autoturisme din mediul urban cu varsta cuprinsa intre 18 si 55 ani. Datele au fost culese in luna ianuarie 2014.

AROBS cumpara proprietarul...
Citeste si: AROBS cumpara proprietarul alarma.ro. Strategia din spatele deal-ului


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Sportiva electrica Porsche Taycan a ajuns deja la 20.000 de precomenzi