Ca multe dintre alte companii din Silicon Valley, forta de munca si managementul Facebook este in mare parte masculin, caucazian, conform unui raport eliberat voluntar de gigantul din SUA, scrie presa internationala.

69% dintre angajatii Facebook la nivel global sunt barbati caucazieni – 85% dintre angajatii pe segmentul IT sunt barbati, la fel 77% dintre manageri. In SUA, 57% dintre angajati sunt caucazieni, 34% asiatici, 4% hispanici si 2% de culoare.

“Dupa cum arata aceste date, mai avem de lucru – foarte mult”, a declarat Maxine Williams, global head of diversity. Raportul arata ca diversitatea sexelor si rasiala in cadrul Facebook este in linie cu a concurentilor Google, Yahoo si LinkedIn.

Mai multe institutii si ONG-uri, in special din SUA, si-au aratat ingrijorarea privind lipsa diversitatii in companii, somand giganti din Silicon Valley sa angajeze si persoane hispanice sau afro americani. Este dificil de estimat adevarata problema in acest sens, intrucat multe companii refuza sa ofere informatii detaliate despre angajatii lor.

De-a lungul anilor insa, date colectate din companii precum Cisco, Intel, Dell, eBay si Ingram Micro au aratat o lipsa de balans importanta in pozitii de management. La sfarsitul lunii mai, Google a facut public un raport din care rezulta ca 70% dintre angajatii lor erau barbati, 61% dintre ei caucazieni, in timp ce 30% erau asiatici. LinkedIn avea 61% de barbati, 53% caucazieni si 38% asiatici.

Yahoo, care are ca CEO o femeie, are o forta de munca in SUA formata din 50% barbati, 39% dintre acestia fiind asiatici. Doar 6% sunt de culoare sau hispanici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri