MOL Romania, vanzari in crestere cu 7% in 2013

Distribuitorul de carburanti MOL Romania, parte a grupului ungar de petrol si gaze MOL, a inregistrat anul trecut vanzari totale de 503 kilotone (kt), in crestere cu 7% fata de 2012.

“Vanzarile totale de carburanti (in volume, inclusiv GPL si lubrifianti) ale MOL Romania au crescut cu 7% in 2013, de la 469 kt pana la 503 kt, sustinute de extinderea retelei de benzinarii”, au declarat reprezentantii companiei.

Vanzarile de motorina au fost predominante, la 365 kt, in urcare cu 8% comparativ cu anul 2012, in timp ce vanzarile de benzina s-au majorat cu 6%, la 133 kt.

In trimestrul al patrulea al anului anterior, vanzarile retail ale MOL Romania au urcat cu 7% comparativ cu perioada similara a anului 2012, la 130 kt. Motorina a generat vanzari de 94 kt in Q4, in urcare cu 7%, iar benzina a avut vanzari de 34 kt, cu 6% mai mult fata de intervalul corespunzator din 2012.

Reteaua de distributie a MOL Romania cuprinde 147 de statii de alimentare cu carburanti, si va depasi nivelul de 150 de unitati, cel mai probabil, in acest an.

Citeste si:
Cele mai căutate departamente din cadrul companiilor, de către...
Cele mai căutate departamente...

Pe ansamblul Grupului MOL, ritmul de crestere a vanzarilor retail a fost anul trecut de 3%, la 3.479 kt.

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri