“Multi oameni lucreaza sau au un stil de viata agitat. Livrarile in masina ar economisi timp si bani, ca sa nu mai vorbim de stres inutil”, spune Klas Bendrik directorul de comunicare al Volvo Car Group.

Potrivit lui Bendrik, serviciul va deveni disponibil in urmatorii doi ani, cel putin in Suedia.

Volvo Roam Delivery service concept

Citeste si:

Cumparatorii de produse online vor primi un mesaj inainte ca pachetele lor sa fie livrate si vor fi intrebati daca accepta livrarea in masina. Daca sunt de acord, Volvo va trimite o cheie digitala companiei de livrari. Cheia arata locatia masinii pe o harta furnizand coordonatele GPS, si informatii precum culoarea masinii, modelul si numarul de inmatriculare.

Ajunsa langa autoturism, persoana care face livrarea va apasa un buton pe un smartphone sau tableta si Volvo va debloca masina prin intermediul tehnologiei sale. Dupa aceea, masina se reinchide si trimite proprietarului confirmarea ca livrarea a fost facuta.

Serviciul nu ar putea fi disponibil in orase precum New York, unde hotii sparg geamurile masinii daca vad un bun. Serviciul este util in special pentru obiecte de mica valoare, cum ar fi produsele alimentare.