Daimler incepe constructia celei de-a doua fabrici la Sebes

Star Transmission, parte a concernului Daimler, incepe pe 4 aprilie lucrarile de constructie pentru unitatea de productie Star Assembly din Sebes, judetul Alba.

“Evenimentul va marca inceputul unei noi etape a investitiei de peste 300 de milioane de euro derulate de Daimler in Romania, pentru extinderea productiei de cutii de viteze destinate automobilelor Mercedes-Benz, proiect care va genera peste 500 de locuri de munca”, spun reprezentantii companiei.

Prima fabrica a fost inaugurata in ianuarie, fiind o unitate de montaj cutii viteza cu dublu ambreiaj pentru autoturismele Mercedes-Benz. Investitia pentru hala de productie cu o suprafata de circa 13.000 de metri patrati a fost de aproape 40 milioane euro.

Constructia a fost finalizata in zece luni, iar unitatea include linii moderne de montaj, spatii pentru birouri, depozitare si logistica.

Cei 150 de muncitori ai fabricii au beneficiat de o specializare de aproximativ un an la centrul de dezvoltare Daimler din Untertürkheim, Germania.

Citeste si:
Daimler investeste in Romania si creeaza 200 de locuri de munca
Star Transmission a deschis o...

Daimler, proprietarul Mercedes-Benz Cars, a extins capacitatea de productie a Star Transmission, deoarece fabrica de la Stuttgart functiona deja la capacitate maxima si nu mai exista spatiu pentru extindere.

Fabrica de la Stuttgart va ramane in continuare centrul de productie pentru cutii de viteze destinate autovehiculelor Mercedes-Benz si va actiona in calitate de centru de competenta pentru reteaua de productie de cutii de viteze, afirma Peter Schabert, directorul de productie sisteme de transmisie in cadrul Mercedes-Benz.

Star Transmission a fost infiintata in anul 2001 si are 800 de angajati la capacitatile de productie din localitatile Cugir si Sebes (judetul Alba), unde produc componente pentru motoarele si cutiile de viteze destinate Mercedes-Benz, atat pentru modele actuale cat si pentru modele mai vechi, asigurand disponibilitatea pieselor de schimb.

Compania producea in 2011 la Cugir (productie de serie mare, piese si componente), si Sebes (productie de serie mica, prototipuri si dispozitive, inclusiv montaj cutii de viteze). Productia de la Sebes a fost transferata anul trecut la Cugir.

Citeste si:
Uber oferă peste 1 MLD. euro pentru achiziţionarea platformei Freenow
Uber oferă peste 1 MLD. euro...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri