In 2008, Daimler a ales Ungaria pentru noua fabrica Mercedez-Benz, in conditiile in care pe lista posibilelor amplasamente din Europa de Est se aflau Romania si Polonia.

"Noua fabrica din Ungaria va avea linii de asamblare flexibile pentru a permite productia a diferite caroserii de vehicule", a declarat Markus Schaefer, membru al consiliului pentru procesul de productie Mercedes-Benz Cars.

Cea de-a doua unitate de productie Mercedes-Benz din Ungaria va crea aproximativ 2.500 de noi locuri de munca. Aici, Mercedes-Benz va putea produce in acelasi timp si masini compacte si sedanuri mari, precum in fabricile din Germania sau China.

Fabrica va avea o capacitate anuala de 150.000 de masini, potrivit ministrului ungar de externe, Peter Szijjarto, care spune ca guvernul a oferit stimulente in valoare de 12,9 miliarde de forinti (45,9 milioane de dolari).

Daimler a construit peste 500.000 de autovehicule la uzina actuala din Kecskemet, inaugurata in 2012, dintre care 180.000 de unitati anul trecut. Fabrica are peste 4.000 de angajati. Mercedes-Benz construieste in Ungaria modelele Mercedes-Benz Clasa B, CLA si CLA Shooting Brake.

Daimler nu a precizat ce modele vor fi produse in cea de-a doua unitate de productie, care va avea o sectie pentru caroserii, vopsitorie, o sala de asamblare finala si un parc logistic.

Citeste si:

Alti producatori auto in Ungaria sunt Audi, care a investit peste 8 miliarde de euro din 1993, Suzuki si General Motors.

Anul acesta, Daimler a anuntat ca va investi circa 500 de milioane de euro intr-o noua fabrica de motoare in Polonia. Noua fabrica va fi construita in Jawor, laaproximativ 430 km sud-vest de Varsovia, si va fi prima fabrica Mercedes din Polonia si a doua fabrica de motoare in afara Germaniei, dupa cea de la Beijing. Productia va demara in 2019.

In Romania, Daimler are doua filiale, Star Transmission si Star Assembly. Fabrica Star Assembly este la Sebes si produce incepand de anul acesta cutii de viteze automate cu 9 trepte (9G Tronic).

Star Transmission a fost infiintata in anul 2001 si are capacitati de productie in Cugir si Sebes (judetul Alba), unde produc componente pentru motoarele si cutiile de viteze destinate Mercedes-Benz, atat pentru modele actuale cat si pentru modele mai vechi, asigurand disponibilitatea pieselor de schimb.