Grupul german a inceput deja procesul de selectare a consultantului, precum si a firmelor de arhitectura si avocatura care se vor ocupa de extinderea unitatii. Fabrica a inceput in martie productia de masini Mercedes Clasa B, potrivit Mediafax.

Mercedes-Benz Manufacturing Ungaria a cheltuit pana in prezent 150 miliarde de forinti (circa 540 milioane de euro, la cursul actual) pe achizitia terenului fabricii si constructia acesteia. Grupul german a primit subventii pentru proiect de 22 miliarde de forinti de la statul ungar.

Costul extinderii ar putea ajunge la cateva zeci de miliarde de forinti, iar Mercedes-Benz Manufacturing Ungaria ar putea aplica pentru noi fonduri de stat.

Lucrarile la extinderea productiei ar putea incepe anul urmator, scrie cotidianul. Fabrica ar urma sa fie echipata cu noua linie in 2014, iar productia ar putea incepe in 2015.

Citeste si:

Mercedes-Benz Manufacturing Ungaria intentioneaza sa angajeze alte cateva sute de persoane.

Potrivit Budapest Business Journal, in iunie lucrau la Kecskemet circa 2.500 de persoane, insa numarul acestora ar urma sa urce la 3.000 pana la sfarsitul anului.

Fabrica Daimler este una dintre cele mai mari investitii straine in Ungaria in ultimii ani si, impreuna cu fabrica de la Gyor a rivalului Audi, a fost vitala pentru economia Ungariei, puternic dependenta de exporturi.