Fabrica Mercedes-Benz din Ungaria a grupului german Daimler isi va dubla capacitatea, in prezent de 150.000 de unitati anual, iar proiectul de extindere ar putea incepe anul viitor, potrivit cotidianului ungar Napi Gazdasag, citat de Portfolio.
Grupul german a inceput deja procesul de selectare a consultantului, precum si a firmelor de arhitectura si avocatura care se vor ocupa de extinderea unitatii. Fabrica a inceput in martie productia de masini Mercedes Clasa B, potrivit Mediafax.

Mercedes-Benz Manufacturing Ungaria a cheltuit pana in prezent 150 miliarde de forinti (circa 540 milioane de euro, la cursul actual) pe achizitia terenului fabricii si constructia acesteia. Grupul german a primit subventii pentru proiect de 22 miliarde de forinti de la statul ungar.

Costul extinderii ar putea ajunge la cateva zeci de miliarde de forinti, iar Mercedes-Benz Manufacturing Ungaria ar putea aplica pentru noi fonduri de stat.

Lucrarile la extinderea productiei ar putea incepe anul urmator, scrie cotidianul. Fabrica ar urma sa fie echipata cu noua linie in 2014, iar productia ar putea incepe in 2015.

Mercedes-Benz Manufacturing Ungaria intentioneaza sa angajeze alte cateva sute de persoane.

Potrivit Budapest Business Journal, in iunie lucrau la Kecskemet circa 2.500 de persoane, insa numarul acestora ar urma sa urce la 3.000 pana la sfarsitul anului.

Fabrica Daimler este una dintre cele mai mari investitii straine in Ungaria in ultimii ani si, impreuna cu fabrica de la Gyor a rivalului Audi, a fost vitala pentru economia Ungariei, puternic dependenta de exporturi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri